TVITER PREUZIMA ŽENA?! Mask saopštio da se povlači!

Autor:

Svet

12.05.2023

06:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Krajem prošle godine Mask je najavio da planira da se povuče sa čelne pozicije Tvitera, ali tek kada pronađe i imenuje naslednika.

TVITER PREUZIMA ŽENA?! Mask saopštio da se povlači!

Foto: Tanjug/AP

Ilon Mask saopštio je da se povlači sa mesta šefa Tvitera jer je pronašao naslednicu koji će za oko šest nedelja postati novi izvršni direktor. Musk nije pomenuo njeno ime.

Krajem prošle godine Mask je najavio da planira da se povuče sa čelne pozicije Tvitera, ali tek kada pronađe i imenuje naslednika. On je postao izvršni direktor mreže nakon što je u oktobru kupio tu internet platformu za oko 44 milijarde evra, ali je odmah stavio do znanja da to nije trajno rešenje.

Linda Jakarino nova šefica Tvitera?

Predsednica globalnog oglašavanja i partnerstava u kompaniji NBC Universal, Linda Jakarino, u pregovorima je da postane nova izvršna direktorka Tvitera, saznaje "Volstrit džornal".

Jakarino radi u NBCU više od jedne decenije gde je bila zagovornik za pronalaženje boljih načina za merenje efikasnosti oglašavanja, navodi američki list. Ona je ujedno bila i jedna od ključnih igrača u pokretanju striming servisa Peacock.

Vlasnik Tvitera Ilon Mask sinoć je saopštio da je pronašao pravog kandidata za poziciju izvršnog direktora ove društvene mreže, ali nije obelodanio o kome je reč.

- Uzbuđen sam što mogu da objavim da imamo novu izvršnu direktorku Tvitera. Ona počinje da radi za oko šest nedelja", objavio je Mask na Tviteru. Mask je potvrdio da će preuzeti poslove "izvršnog predsednika i tehničkog direktora za nadzor proizvoda, softvera i sistema - preneo je Rojters.

Najavio uklanjanje neaktivnih profila sa Tvitera

Milijarder Mask je vlasnik kompanije za električna vozila Tesla i SpaceKs za proizvodnju svemirskih letelica. Njegov mandat na mestu generalnog direktora Tvitera obeležen je haosom i kontroverzama.

On je početkom ove nedelje najavio da će ukloniti sa Tvitera sve profile koji su bili neaktivni nekoliko godina, uz obrazloženje da mu je cilj da unapredi platformu. Prema politici Tvitera, korisnici treba da se prijave na svoj profil najmanje jednom mesečno kako bi izbegli trajno uklanjanje zbog duže neaktivnosti.

- Uklanjamo profile koji godinama nisu bili aktivni, tako da ćete verovatno videti da vam broj pratilaca opada - upozorio je Mask.

Prihodi Tvitera će ove godine pasti

Analitičari kažu da su mnogi oglašivači napustili sajt i aplikaciju, a nova formula za pretplatu na Tvitter Blue-u (za sertifikaciju i pogodnosti) nije dovoljna da nadoknadi gubitak prihoda. Ali Musk nastavlja da sledi svoj plan, podstaknut povratnim informacijama navijača.

- Naporno radimo na tome da vaš fid bude što zanimljiviji... Kako se danas može porediti sa pre šest meseci?“ - pitao je on u nedavnoj anketi. Oko 46 odsto od 1,5 miliona koji su glasali odgovorilo je "bolje", a 38 odsto "gore".

Prema istraživačkoj firmi Insider Intelligence, prihod Tvitera ove godine će pasti 28 odsto jer oglašivači ne veruju Masku. On ih je u intervjuu za Bi-Bi-Si uveravao u suprotno, tvrdeći da je povratak oglašivača primećen i da je skoro na pragu rentabilnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading