AMERIKANCI OSUDILI BOSANCA NA DOŽIVOTNU ROBIJU: Husein uhvatio ženu u preljubi, pa ubio nju i ljubavnika, a onda pokušao da pobegne u BiH

Autor:

Svet

17.03.2023

19:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Dvostruko ubistvo Suljanović je izvršio u oktobru 2018. godine u Hjustonu, gde je imao porodičnu kuću.

AMERIKANCI OSUDILI BOSANCA NA DOŽIVOTNU ROBIJU: Husein uhvatio ženu u preljubi, pa ubio nju i ljubavnika, a onda pokušao da pobegne u BiH

Foto: Printscreen

Husein Suljanović, stanovnik Sjedinjenih Američkih Država poreklom iz Bosne i Hercegovine, osuđen je na doživotni zatvor zbog ubistva supruge Adrijane Perez i njenog ljubavnika Omara Santamarije Ruiza.

Dvostruko ubistvo Suljanović je izvršio u oktobru 2018. godine u Hjustonu, gde je imao porodičnu kuću. Američki mediji prenose da je Suljanović bio vozač kamiona.

Prevaru je otkrio postavljanjem kamera u porodičnu kuću i pratio sva dešavanja dok je bio odsutan. Na ovaj način je otkrio ljubavnu vezu svoje žene.

Ubio je svoju ženu i ljubavnika u njihovoj spavaćoj sobi. Nakon što su čuli pucnjeve, probudila su se Suljanovićeva deca, navodi Informer.

Suljanović je nagovorio najstarijeg sina da tela prenese u Luizijanu. Telo supruge i majke bačeno je u šumu, dok je telo ljubavnika bačeno u reku, nedaleko od Baton Ruža.

Njegov sin je priznao krivicu i prošle godine je osuđen na pet godina zatvora.

Nakon ubistva, Suljanović se sa decom preselio u Meksiko Siti, gde je ostao sve dok nije čuo da je optužen za ubistvo supruge i njenog ljubavnika.

Tada je Suljanović pokušao da pobegne u Bosnu i Hercegovinu, ali je uhvaćen u Londonu i izručen SAD.

Ovaj čovek je ubio dve osobe, među kojima i majku njegove dece. On je pokušao da pobegne iz zemlje i tako izbegne odgovornost - rekao je javni tužilac.

Svi znamo da nasilje u porodici može da eskalira u ubistvo i zato je važno da se u ovakvim slučajevima dostigne pravda za žrtve - dodala je ona.

Nakon osmodnevnog suđenja, Suljanović je proglašen krivim za teško ubistvo i automatski je osuđen na doživotni zatvor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading