JEZIVO: AMERIČKO MINISTARSTVO ZDRAVLJA NAJAVILO DA ĆE DECA MOĆI DA MENJAJU POL! Bajdenova administracija daje punu podršku "rodnoj afirmaciji"!

Autor:

Svet

17.03.2023

07:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogi su oštro reagovali na ove izjave!

JEZIVO: AMERIČKO MINISTARSTVO ZDRAVLJA NAJAVILO DA ĆE DECA MOĆI DA MENJAJU POL! Bajdenova administracija daje punu podršku "rodnoj afirmaciji"!

Foto: Tanjug/AP

Pomoćnica sekretara za zdravstvo američkog Ministarstva zdravlja i ljudskih službi (HHS) Rejčel Levin obećala je da će medicinski menjanje pola dece uskoro biti normalizovano.

Levine je pohvalila „negu koja afirmiše rod“ na sesiji pedijatrijske velike runde u Dečjem medicinskom centru Konektikata u Hartfordu. Levin je pozvana da na događaju govori o zakonu o roditeljskim pravima u obrazovanju na Floridi i političkim implikacijama operacije promene pola koja se odvija u dečijim bolnicama.

Levin je takođe rekao da briga o rodnoj afirmaciji maloletnika ima „najveću podršku“ Bajdenove administracije.

- Ali ja sam pozitivna i optimistična osoba, i biram da budem pozitivan, optimista. I mislim da će se točkovi okrenuti. Mislim da to neće biti politički pitanje. To nije bilo posebno 2022. I zato mislim da dok gledamo na sve različite izbore 2024., mislim da će naredne dve godine biti izazovne. Ali ja  sam pozitivna i optimistična i nadam se da će se točak posle toga okrenuti i da ovo pitanje neće biti u političkom i društvenom smislu minsko polje - rekla je doktorka.

Foto: Tanjug/Ap

Džo Bajden

Dr Stenli Goldfarb iz organizacije Do No Harm, nacionalnog udruženja medicinskih profesionalaca koje se bori protiv „probuđenog“ aktivizma u zdravstvenom sistemu, rekao je za Foka Njuz Digital da „nema  dokaza da su se kod dece lečene hormonima koji menjaju pol ili blokatorima puberteta poboljšala procene mentalnog zdravlja“.

- Pojavljivanje doktorke Levin u Dečjoj bolnici u Konektikatu koji hvali „brigu koja afirmiše rod“ za maloletnike i tvrdi da će ona biti u potpunosti prihvaćena je pogrešno i mora mu se suprotstaviti. Nema dobrih dokaza da su deca lečena hormonima koji menjaju pol ili blokatorima puberteta poboljšala procenu mentalnog zdravlja. Uprkos suprotnim tvrdnjama, nedavna studija sa Univerziteta u Vašingtonu pokazala je da nije bilo apsolutno nikakve promene u psihološkom blagostanju dece sa rodnom disforijom lečenih ovim lekovima. Oni koji se zalažu za ove radikalne, ideološki vođene tretmane mogu naneti neopozivu štetu deci. Tretman prema maloletnicima treba da se zasniva na rigoroznom naučnom istraživanju, a ne na sumnjivim studijama koje su vođene programom ili zahtevima aktivista -  rekao je Goldfarb.

Zastupnik Endi Haris, član Kluba lekara Predstavničkog doma i kopredsedavajući Kluba za život, rekao je da je „za osudu vladinog zvaničnika—a kamoli pomoćnika američkog sekretara HHS-a da promoviše sakaćenje genitalija maloletnika kao standardna praksa u SAD."

- Kao lekar, bio sam ponosan što sam ko-sponzorirao 'Zakon o zaštiti nevinosti dece' koji bi zabranio štetne medicinske procedure koje se koriste za lečenje rodne disforije kod transrodnih maloletnika, uključujući blokade puberteta i operacije u kojima maloletnici menjaju svoje telo da odgovara polu koji se razlikuje od njihovog biološkog pola - rekao je Haris.

- Mnogi pedijatri, posebno pedijatri endokrinolozi, izrazili su ozbiljnu zabrinutost u vezi sa upotrebom blokatora puberteta, blokatora hormona i operacija tranzicije polova kod maloletnika. Ovi lekari znaju da ovi lekovi i procedure mogu uticati na rast kostiju dece, plodnost , i rizik od raka dojke i prostate. U međuvremenu, HHS je izvršio pritisak na pružaoce usluga da pruže ovu negu ili će se u suprotnom suočiti sa tužbama za diskriminaciju. Moramo zaštititi našu decu - dodao je.

Komentari doktorke Levin su usledili nakon što je predsednik Bajden pojačao napade na guvernera Floride Rona DeSantisa u snimku novog intervjua u ponedeljak, nazivajući postupke države u vezi sa transrodnim mladima „bliskim grešnim“.

Medicinski odbori Floride izglasali su zabranu blokatora puberteta, unakrsnih polnih hormona i operacija za afirmaciju roda kod dece prošlog novembra.

Ovo je usledilo nakon zakona o roditeljskim pravima koji je guverner potpisao ranije ove godine kojim se nastavnicima zabranjuje da u učionici daju instrukcije o "seksualnoj orijentaciji" ili "rodnom identitetu" od vrtića do trećeg razreda.

Predsednik Bajden je napao odgovor Floride na pitanja transrodne omladine u novom intervjuu sa bivšim Obaminom pomoćnikom Kalom Penom, jednim od nekoliko levičarskih glasova koji su poslednjih nedelja gostovali u „Dejli šou“.

Užasno je to što rade. Nije kao, znate, dete se probudi jednog jutra i kaže, znate, odlučio sam da želim da postanem muškarac, ili želim da postanem žena. Mislim, o čemu oni razmišljaju? Ono što se dešava na Floridi je, kako bi moja majka rekla, blizu grešnog. Mislim, jednostavno je strašno to što rade - rekao je Bajden.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Mumi

17.03.2023 08:12

Nije bolest sve sto boli. Bojim se za našu deci jer mi volimo da kopiramo amerikance. Nazalost.

Клаудије

17.03.2023 09:46

Не треба деца да мењају пол, нека остану оно што јесу. Не треба нико. Имамо сасвим довољно особа супротног пола.