SILOVAO POZNANICU, PA ŽENU POLIO BENZINOM I ZAPALIO: Radomiru ukinuta presuda na doživotnu, evo i zbog čega!

Autor:

Hronika

18.02.2023

12:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Apelacioni sud je našao da prvostepena presuda za ubistvo Zorice Kalinić sadrži bitnu povredu odredaba krivičnog postupaka.

SILOVAO POZNANICU, PA ŽENU POLIO BENZINOM I ZAPALIO: Radomiru ukinuta presuda na doživotnu, evo i zbog čega!

Foto: facebook.com/printscreen

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu kojom je Radomir Blagojević (52) bio osuđen na kaznu doživotnog zatvora, jer je 13. jula 2020. u Surčinu, Zoricu Kalinić polio benzinom i živu je zapalio, usled čega je žena preminula. Odlukom Apelacionog suda predmet je vraćen prvostepenom sudu na ponovno suđenje, pošto je usvojena žalbe Blagojevićevog branioca, navodi se u odluci objavljenoj na sajtu suda. Takođe, Blagojeviću je produžen pritvor do dalje odluke suda.

Apelacioni sud je našao da prvostepena presuda sadrži bitnu povredu odredaba krivičnog postupaka jer u njoj nisu navedeni razlozi o činjenicama koje su predmet dokazivanja, a dati razlozi su potpuno nejasni i u znatnoj meri protivrečni. Naime, kako se navodi u odluci, prvostepeni sud nije dao jasne, ubedljive i dovoljne razloge za svoju odluku da se okrivljeni osudi na doživotni zatvor, budući da je u prvostepenoj presudi samo parafraziran zakonski tekst bez ikakve ozbiljnije ocene zašto je baš najstrožija kazna – doživotni zatvor nužna i opravdana. Prvostepeni sud je Blagojevića za ubistvo osudio na kaznu doživotnog zatvora, a za silovanje oštećene R.N. na 4 godine zatvora.

Blagojević je uhapšen nekoliko dana nakon što je zapalio Zoricu koja je 15. jula 2020. preminula u bolnici od zadobijenih povreda, teških opekotina 2. i 3. stepena. Prema optužnici, Blagojević je 13. jula 2020. godine žrtvu čekao u hodniku zgrade u kojoj je živela. Kada je ušla u ulaz, krenuo je za njom i nakon kraće rasprave i njenog odbijanja da ga pusti u stan, on ju je, dok je bila okrenuta leđima od njega, polio motornim benzinom iz kanistera koji je unapred pripremio, i zapalio. Zorica je zadobila teške opekotine 2. i 3. stepena glave, vrata, trupa i udova, oko 87 odsto tela. Usled toga trpela je bolove jakog intenziteta sve do smrti, dva dana kasnije, 15. jula.

Pored toga, Blagojević se tereti i da je u junu 2020. godine u mestu Radinac, kod Smedereva, u kući svoje sestre, silovao R.N. koju je poznavao od ranije. On je u večernjim satima oštećenoj R.N. pocepao odeću, tukao je po licu, glavi i telu, a potom je silovao i opet tukao. Žena je tom prilikom zadobila niz povreda i razderotina po telu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading