PANIKA U LONDONU! RUSKI AVIONI PRIŠLI VELIKOJ BRITANIJI: Migovi viđeni kako nose KINŽALE!

Autor:

Svet

02.11.2022

22:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Kinžal" hipersonična nuklearna vazduh-zemlja raketa je poznata po svojoj brzini.

PANIKA U LONDONU! RUSKI AVIONI PRIŠLI VELIKOJ BRITANIJI: Migovi viđeni kako nose KINŽALE!

Foto: Public

Ruski borbeni avioni MIG-31 navodno mogu da nose poznate "Kiljoj" hipersonične nuklearne vazduh-zemlja rakete. Viđene su u zemlji iz koje bi mogle da "dobace" do Britanije.

Ruski borbeni avioni MIG-31 navodno mogu da nose poznate "kinžal" hipersonične nuklearne vazduh-zemlja rakete, piše "Dejli Star" (The Daily Star).

Ovi avioni su navodno primećeni u Belorusiji, na oko 1.770 kilometara udaljenosti od Velike Britanije, što znači da bi mogli da "dobace" do njene teritorije posle lansiranja.

Vojni stručnjaci to tumače kao pretnju i opomenu Velikoj Britaniji jer se ovi avioni sa "Kinžal" raketama nalaze na distanci koja ne odgovara Velikoj Britaniji.

Oglasio se ministar odbrane Velike Britanije koji je rekao da su detektovana dva ruska aviona na jednom aerodromu u Belorusiji.

Navodno predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko planira da odobri ruskim trupama da dovedu još nekoliko ovakvih ruskih aviona sa tim naoružanjem u Belorusiju.

"Kinžal" hipersonična nuklearna vazduh-zemlja raketa je poznata po svojoj brzini.

Ona može da razvije brzinu veću od 14.400 kilometara na čas. Prema rečima britanskog Ministra odbrane, postavljanje ruskih aviona sa tim raketama u Belorusiji daje predsedniku Rusije Vladimiru Putinu veliku prednost u ratu u Ukrajini.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Zzzz

03.11.2022 07:15

Prpa bato