PUTIN MISLI KAO I MILOŠEVIĆ: Boris Džonson napravio skandalozno poređenje, spomenuo i Kosovo

Autor:

Svet

01.11.2022

22:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tvrdi da je ruski predsednik napao "katastrofalnu grešku".

PUTIN MISLI KAO I MILOŠEVIĆ: Boris Džonson napravio skandalozno poređenje, spomenuo i Kosovo

Foto: Tanjug/AP

Bivši britanski premijer Boris Džonson dao je intervju za Skaj njuz, u kome je ruskog predsednika Vladimira Putina uporedio sa predsednikom SR Jugoslavije Slobodanom Miloševićem.

On je rekao da je Putin napravio "katastrofalnu grešku" kada je odlučio da napadne Ukrajinu.

- Svi mi u britanskoj vladi čitali smo njegov sumanuti esej o Ukrajini, koji je objavio prošlog leta. On je suštinski pogrešno procenio Ukrajinu. Bilo je to kao da čitamo Slobodana Miloševića o Kosovu - rekao je Džonson.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Slobodan Milošević

- Milošević je smatrao da je Kosovo sastavni deo velike Srbije i duhovna otadžbina srpskog naroda. Mislim da Putin isto misli o Kijevu i poreklu pravoslavne vere - rekao je bivši britanski premijer.

- To je totalna greška. Ukrajina je slobodna i nezavisna evropska kultura sa sopstvenim identitetom, sa sopstvenim ambicijama i sudbinom. On je napravio fundamentalnu grešku - rekao je Džonson.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
NM

02.11.2022 06:51

Nauci istoriju pa komentarisi Srbiju a kao drugo Vi ste GENOCIDAN NAROD koji je ubijanjem, pljackanjem sirom sveta napravio VB.

Ivica

02.11.2022 16:18

Nesposobni kreten uzima Srbiju u usta. Pa nebi ga smakli da nešto vredi. Ovaj Indijac će im pokazati kako se vlada, tišinom suštinskim razmišljanjem.