PUTIN JE SATERAN U ĆOŠAK "KAO PACOV"! Stručnjaci upozoravaju: Ovo je opasno za sve nas, on nema šta da izgubi!

Autor:

Svet

11.10.2022

05:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jučerašnji zastrašujući napadi na Ukrajinu – za koje Vladimir Putin tvrdi da su bili „odmazda“ za napad Ukrajine na Kerčki most – znak su da mu se ruski predsednik, ako još nije očajan, onda da je blizu toga.

PUTIN JE SATERAN U ĆOŠAK "KAO PACOV"! Stručnjaci upozoravaju: Ovo je opasno za sve nas, on nema šta da izgubi!

Foto: Printscreen/Twitter RT;Tanjug/AP

Oni predstavljaju veoma značajan psihološki pomak za opkoljenog vođu. On više ne pokušava da dobije rat: sada jednostavno pokušava da ga vidljivo ne izgubi.

Ranije je mogao da definiše pobedu kako je hteo. Ali pripajanjem ukrajinskih regiona, on je povećao ionako visoke uloge. Ako ustupi takozvanu „rusku” teritoriju, postaće car koji je dao rusku zemlju umesto moćnika koji je obnovio carstvo.

I naredivši delimičnu mobilizaciju 21. septembra obezbedio je da rat sada dotakne svaku rusku porodicu. Putin je napravio katastrofalnu grešku blefirajući.

On shvata da se bori za svoj politički život i, kao što smo ranije videli, spreman je da žrtvuje bezbroj života na oltaru sopstvenih ambicija. Godine 2000. pustio je da 118 ljudi pogine na pogođenoj podmornici Kursk umesto da prihvati pomoć Zapada da ih spase.

Sada je spreman da prihvati zastrašujuće velike žrtve među loše obučenim regrutima koje je poslao u Ukrajinu, piše Dejli mejl.

Ruska vojska je otkrivena kao loša, nesposobna i loše opremljena. Novac koji je trebalo da se potroši na održavanje je izvučen. U međuvremenu, ukrajinska vojska, opremljena oružjem 21. veka od strane Zapada, i visoko kvalifikovana delom zahvaljujući britanskoj obuci, izaziva strahopoštovanje svojim nesalomivim duhom.

Neuspeh na bojnom polju loše se odražava na Putina lično, jer se on izgradio kao predsednik ratnik uprkos tome što nije imao vojno iskustvo. Pre nekoliko godina, sreo sam grupu ruskih oficira koji su, nakon što je alkohol podmazao jezike, oštro kritikovali Putinove vojne pretenzije. „Ne bih želeo da mi devica govori šta da radim prve bračne noći“, rekao je jedan.

Ova osećanja postaju sve rasprostranjenija u Rusiji. Putin je izložen sve većim napadima nacionalista koji zahtevaju jače mere u Ukrajini. On je za sada još uvek racionalan glumac. Ali bes, samoodržanje i politički pritisak mogli bi ovo da promene.

Postoje scenariji iz noćnih mora koje je do sada držao pod ključem. Sada, sateran u ćošak poput pacova kojeg je nekada slavno jurio kao dečak u podrumu Sankt Peterburga, on ih otključava. Jučerašnji raketni udari bili su sračunati da poseju teror – Putin zna da će jedini način da pobedi ako slomi ukrajinski otpor, ili volju Zapada da nastavi da podržava Kijev. Moramo se pripremiti za napade bliže kućama.

Mogao bi da oslobodi svoje trolove za sajber ratovanje da poremeti bankarski sistem, na primer. Moglo bi biti više ekonomskog pravljenja štete, prekida globalnog snabdevanja hranom i energijom. Veruje se da je dizanje gasne cevi Severnog toka u vazduh bilo upozorenje: „Vidi šta mogu da uradim", piše Dejli mejl.

Među ostalim mogućim ciljevima su i podmorski internet kablovi. I videćemo još pokušaja da se poremeti politika, kao što su predstojeći američki izbori na sredini mandata. Putin još nije napao linije snabdevanja koje su dovele oružje u Ukrajinu iz straha od odmazde NATO-a.

Ali možda će biti više tajnih operacija u Evropi – kao kada su ruski agenti digli u vazduh skladište oružja u blizini Praga 2014.

Pretpostavlja se da su njegove nuklearne pretnje u velikoj meri posledica besa. Ali ako Ukrajinci budu počeli da napadnu Krim, Putin bi mogao da oseti da nema šta da izgubi, jer bi ga gubitak poluostrva dokrajčio.

Kao oficir KGB-a u Istočnoj Nemačkoj 1989. kada je pao Berlinski zid, Putin je mahao pištoljem prema gomili koja je nadirala u sedište KGB-a, uspešno blefirajući da je unutra bilo još naoružanih trupa. Sada mu ponestaje blefova i opcija.

I to je zabrinjavajuće za sve nas, piše Dejli mejl.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (10)

Loading
sinisa marjanovic

11.10.2022 06:36

E bitno je da vi prenosite sta pise Dejli Mejl... 🙄🙄🙄

SRBIN

11.10.2022 06:51

Sramota za tekst.

Marko

11.10.2022 06:53

A u ostalim vestima iz Daily Mail-a: Vanzemaljci sleteli u Sofiju u Bugarskoj.

Srbin

11.10.2022 07:20

Kako vas nije sramota da ovakve naslove pisete. Vi ste novina. Tako bedno. Ko god da je u pitanju, nema veze. Vi novinari, imate valjda porodicu, decu... Ogresili ste se. Kakl se ne bojite.