SI ĐINPING POSTAJE DOŽIVOTNI VLADAR!? Na pragu smo istorijskog KONGRESA KP KINE!

Autor:

Svet

10.10.2022

20:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

SI Đinping će na 20. kongresu Komunističke partije kasnije ovog meseca krenuti u treći mandat bez presedana na mestu predsednika Kine.

SI ĐINPING POSTAJE DOŽIVOTNI VLADAR!? Na pragu smo istorijskog KONGRESA KP KINE!

Foto: www.profimedia.rs

To će efektivno omogućiti Si Đinpingu da ostane na vlasti doživotno, s obzirom na to da su kineski lideri 2018. glasali za uklanjanje ograničenja od dva mandata na snazi od 1990-ih.

Pod njegovom vladavinom, Kina je uspostavila kampove za "prevaspitavanje“ u Sinđangu koji su optuženi za kršenje ljudskih prava protiv Ujgura i drugih manjinskih etničkih grupa. Pojačala je stisak u Hong Kongu i obećala da će se "ponovno ujediniti“ sa Tajvanom, čak i silom ako bude potrebno.

Kao jasan znak njegovog uticaja, Komunistička partija je 2017. glasala da upiše njegovu filozofiju – nazvanu "Misao Si Đinpinga o socijalizmu sa kineskim karakteristikama za novu eru“ – u svoj ustav. Samo osnivač stranke Mao Cedung i Deng Sjaoping, lider koji je uveo ekonomske reforme 1980-ih, ušli su u najvažniji osnovni zakon zemlje, pišu Novosti.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading