TUŽILAC GONI TRAMPA I NJEGOVU DECU ZBOG PREVARE: Traži najmanje 250 miliona dolara kazne

Autor:

Svet

21.09.2022

15:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako javljaju američki mediji razlog tužbe protiv bivšeg predsednika je poslovna prevara.

TUŽILAC GONI TRAMPA I NJEGOVU DECU ZBOG PREVARE: Traži najmanje 250 miliona dolara kazne

Foto: Tanjug/AP

Državni tužilac Njujorka Leticija Džejms tužila je bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa, Trampovu organizaciju, troje njegove odrasle dece i druge zbog navodne široko rasprostranjene prevare koja uključuje lažne finansijske izveštaje u vezi sa kompanijom.

Tužbom se traži najmanje 250 miliona dolara odštete.

Na konferenciji za novinare, gospođa Džejms je rekla da su Tramp i Trampova organizacija lažno naduvali njegovu neto vrednost za „milijarde“ dolara kako bi se nepravedno obogatili i „prevarili sistem“.

Ovo saopštenje dolazi nakon što je gospođa Džejms odbila poslednju ponudu za rešavanje dugogodišnje građanske istrage o poslovnoj praksi kompanije.

Gospođa Džejms takođe traži da se Tramp Organizaciji zabrani da se bavi bilo kakvim budućim transakcijama nekretninama u državi.

Ona je dodala da više krivičnih prijava upućuje federalnim tužiocima i Poreskoj službi.

Pored Donalda Trampa, gospođa Džejms je navela njegovo troje najstarije dece - Donalda Trampa mlađeg, Ivanku i Erika - kao navodno saučesnike u šemi. Džejms je rekla da namerava da povrati procenjenih 250 miliona dolara za koje je rekla da su rezultat prevare.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading