I KRALJICA ELIZABETA U SIMPSONOVIMA: Šta je istina, a šta montaža (FOTO)

Autor:

Svet

15.09.2022

12:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Planetarno poznata serija ''Simsonovi'' podigla je javnost na noge zbog niza ''podudarnosti'' sa stvarnim istorijskim događajima današnjice.

I KRALJICA ELIZABETA U SIMPSONOVIMA: Šta je istina, a šta montaža (FOTO)

Foto: Printscreen/Youtube/ Ootentik 666

Spekuliše se da su Simpsonovi do sada ''predvideli'' gomilu stvari za koje se na kraju ispostavilo da je video snimak lažni, na kome su dve epizode montirane u jednu.

Ono što je uzburkalo javnost je, da se među mnogim od njih našla i priča o epizodi u kojoj Simsonovi imaju saobraćajku, te se zakucavaju u kočiju Kraljice Elizabete Druge.

Homer izlazi iz auta i prilazi kočijama, dok kraljica izlazi. Na raznim sajtovima se provlačila informacija kako je u unutrašnjosti kočija zapravo bila karta na kojoj je prikazan mesec septembar i godina 2022. kada se kraljica upokojila:

Međutim, snimak je takođe montiran, jer se u epizodi pojavljuje karta za koju se ''iz aviona'' primećuje da je naknadno ubačena:

Republika

Foto: Printscreen/Youtube/ Ootentik 666

Karta na kočijama Kraljice Elizabete Druge za koju se smatra da nagoveštava datum njene smrti.

Između ostalog, i za ove situacije se govorilo kako su ih Simsonovi "nagovestili'': Trampov dolazak na vlast u SAD, koronavirus, rat u Ukrajini...čak i majmunske boginje.

Tako se na društvenoj mreži Twitter pojavila fotografija iz kultne serije, a epizoda iz 1998. godine navodno govori o majmunskim boginjama koje su zavladale svetom.

U epizodi koja je emitovana 1998. godine, Homer uzima majmunče za kućnog ljubimca. Pored fotografije iz te epizode, stoji i druga, iz sedamnaeste sezone serije, emitovane 2005. godine, u kojoj Homer ima male boginje:

Fotografije nisu povezane, a epizode čak nisu ni iz iste godine.

Podsetimo, majmunske boginje su virus koji izaziva simptome groznice i osip, prenosi Rojters.

Obično je blag, iako postoje dva glavna soja: soj Kongo, koji je teži sa mortalitetom do 10 procenata i Zapadnoafrički soj, koji ima stopu smrtnosti oko jedan odsto.

Ako se osvrnemo na vesti iz sveta o dečaku Rajanu Avramu (5) iz Maroka, koji je u februaru ove godine 4 dana boravio u bunaru u koji je nesrećnim slučajem upao, takođe su povezivali sa ''predskazanjima'' Simsonovih.

Dečak je upao u bunar dubok 32 metra, u selu u kojem živi. Otvor je bio previše uzak da spasioci uđu i izvuku ga, a širenje bunara je smatrano reviše rizičnim. Umesto toga, spasioci su paralelno sa bunarom kopali tunel kako bi došli do dečaka, a za to vreme, poslati su mu kiseonik, hrana i voda, kao i kamera putem koje su spasioci pratili njegovo stanje.

Iako su ga spasavali, maleni Rajan je na kraju izgubio bitku sa životom.

 U pitanju je treća sezona serije, a konkretna epizoda emitovana je 1992. godine, dok isečak iz nje prikazuje kako Homer i Vili kopaju pored bunara da bi došli do Barta koji je u njega upao.

Sve počinje Bartovim nestašlukom kada ispušta radio transmiter u bunar i odlučuje da putem mikrofona govori da se zove Timi O Tul i da je zaglavljen u bunaru.

Okupljeni su saznali da je u pitanju nestašluk jednog dečaka. Setivši se da na sve svoje stvari stavlja svoje ime, Bart je poželeo da ukloni tragove i zaista upao u bunar. Za razliku od prethodnog puta, javnost, uznemirena njegovim nestašlukom, odbija da mu pomogne. Tada dolazi do scene koja je isplivala sa stvarnom situacijom u kojoj se našao Rajan iz Maroka i koja je obišla društvene mreže kao još jedno od predviđanja serije Simpsonovi. U njoj Bartov otac Homer i domar škole Vili počinju da kopaju rupu paralelno sa bunarom kako bi izvukli dečaka. Na kraju se ipak okuplja veliki broj ljudi kako bi zajedničkim snagama stigli do Barta pre nego što bude kasno.

Baš taj deo epizode privukao je pažnju jer su spasioci, kako bi došli do malog Rajana, kao što je to urađeno i u animiranoj seriji, morali da kopaju tunel paralelan sa dubokim bunarom u koji je upao. 

Među situacijama Simsonovih ubrajaju se i putovanje Ričarda Brensona u svemir, kao i nasilje na Kapitol Hilu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading