ONI SU PRETNJA AMERICI! Bajden zaoštrio retoriku prema Trampu! Osuo paljbu i po njegovim pristalicama!

Autor:

Svet

02.09.2022

05:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pristalice Donalda Trampa "Učinimo Ameriku ponovo velikom" (Maga) pretnja su demokratiji, rekao je predsednik SAD-a Džo Bajden.

ONI SU PRETNJA AMERICI! Bajden zaoštrio retoriku prema Trampu! Osuo paljbu i po njegovim pristalicama!

Foto: Tanjug/AP

- Snage Maga su odlučne da ovu zemlju vrate unazad - rekao je on u svom govoru u Pensilvaniji.

Glavni republikanac Kevin Makartni uzvratio je na to da je Džo Bajden "teško ranio američku dušu".

Demokratski predsednik održao je govor u četvrtak uveče u Independence hali u Filadelfiji, gde je potpisana američka Deklaracija o nezavisnosti.

Rekao je da ne osuđuje svih 74 miliona Amerikanaca koji su glasali za Donalda Trampa pre dve godine.

- Nije svaki republikanac, čak ni većina republikanaca nisu Maga republikanci. Ali nema sumnje da republikanskom strankom danas dominira vođstvo Donalda Trumpa i Maga republikanaca, i da je to pretnja ovoj zemlji - rekao je.

Predsednik je rekao da Trumpove pristalice smatraju da su rulja koja je prošle godine upala u američki Kapitol, a ne pobunjenici.

- Dugo smo vremena sami sebi govorili da je američka demokratija zagarantovana. Ali nije. Moramo je braniti. Zaštititi je. Boriti se za to. Svako od nas - poručio je.

Predsednik, koji je došao na dužnost obećavajući da će ujediniti zemlju, nedavno je zaoštrio svoju retoriku protiv pristalica gospodina Trumpa. Prošle sedmice Bajden je izjednačio ono što je nazvao "ekstremnim" republikancima sa "polufašizmom".

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading