DŽONSON IZNENADIO SVET: Nakon ostavke živeće kao BUBREG U LOJU - a evo i zašto!

Autor:

Svet

07.07.2022

15:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Boris Džonson je nakon svih dešavanja danas najavio ostavku na mesto premijera, što je mnoge navelo da misle da će ostati čak i bez krova nad glavom. Međutim, Džonson ima plan koji će mu obezbediti veliki komfor i novac.

DŽONSON IZNENADIO SVET: Nakon ostavke živeće kao BUBREG U LOJU - a evo i zašto!

Foto: Printscreen

Kada je Boris Džonson danas najavio ostavku na mesto premijera, mnogi su zaključili da će sebe ostaviti bez posla i krova nad glavom, ali očigledno je da Džonson ima plan B sa kojim bi mogao brzo da se obogati.

Pre nego što je došao na funkciju, procenjuje se da je zaradio oko 830.000 funti za svoje novinske kolumne, knjige, govore i TV nastupe. Čak je jednom pomenuo 250.000 funti koje je dobio za svoju kolumnu u britanskom dnevnom Telegrafu, nazivajući to sićom, prenosi Gardijan.

Bivši pomoćnik Dominik Kamings ranije je rekao da je lider konzervativaca uvek planirao da odustane i ode posle sledećih izbora pokušavajući  da "zaradi novac, zabavljajući se".

Foto: Tanjug/AP

Boris Džonson

Po svemu sudeći, Džonsonu novac više neće problem. Džajls Edvards, autor knjige Bivši ljudi, intervjuisao je brojne bivše lidere i rekao da Džonson može da očekuje ozbiljan novac.

- Bivšim liderima se nudi sve što se može zamisliti za honorare koji ne mogu biti ništa drugo do ekstravagantni - rekao je on za Gardijan.

Njegova prethodnica Tereza ​​Mej zaradila je više od 2,1 miliona funti otkako je otišla sa funkcije pre tri godine. A s obzirom na duži period Borisa na funkciji, on bi potencijalno mogao da ima mnogo veću zaradu, posebno u SAD, gde se poredi sa Donaldom Trampom.

Uobičajene cene za govornika slavnih su oko 100.000 funti po govoru. Samo 10 takvih godišnje i Boris već ima odličnu zaradu.

Naime, Tom Bauer, jedan od biografa Borisa Džonsona izjavio je da su političaru "finansijer koji finansiraju torijevsku stranku" rekli da on ne treba da brine o novcu. 

- Političari su rekli da je njegova buduća zarada zagarantovana, kao i da bi mogao da uzme sve kredite koji mu trebaju po veoma niskim stopama - tvrdi Bauer u razgovoru sa Gardijanom. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
podesen

07.07.2022 16:36

Koje govore ovaj da drži kad je kompletan idiot,možda negde u ludari ako mu plate.