MEDVEDEV DOLIVA ULJE NA VATRU! Brutalan komentar na ostavku Džonsona - "pobeda" je u opasnosti! ČEKAMO VESTI IZ NEMAČKE I POLJSKE!

Autor:

Svet

07.07.2022

13:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev prokomentarisao je ostavku britanskog premijera Borisa Džonsona.

MEDVEDEV DOLIVA ULJE NA VATRU! Brutalan komentar na ostavku Džonsona - "pobeda" je u opasnosti! ČEKAMO VESTI IZ NEMAČKE I POLJSKE!

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin i Dmitrij Medvedev

Prema mišljenju nekadašnjeg predsednika i premijera Ruske Federacije, Džonsonova ostavka koja je bez sumnje udarna vest dana u svetskim medijima, logičan rezultat britanske arogancije i osrednje politike.

- Novosti iz Londona. Odlaze "najbolji prijatelji Ukrajine". "Pobeda" je u opasnosti - ironično je konstatovao Medvedev na Telegramu.

Republika

Foto: Printscreen

 

On je ocenio i da bi sličan scenario mogao da se dogodi u drugim državama EU.

- Prvi je otišao... Logičan rezultat britanske arogancije i osrednje politike. Posebno na međunarodnom nivou. Čekamo vesti iz Nemačke, Poljske i baltičkih država - napisao je Dmitrij Medvedev na Telegramu.

 

 

Podsećamo, Boris Džonson je danas podneo ostavku na mesto lidera konzervativaca - ali će ostati na mestu premijera do jeseni.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Pojedini ministri podneli su ostavke odmah nakon izvinjenja britanskog premijera zbog postavljanja poslanika Krisa Pinčera na mesto zamenika predsednika poslaničkog kluba torijevaca, optuženog za nedolično seksualno ponašanje.

Inače, do sada je vladu Borisa Džonsona napustilo više od 50 zvaničnika vlade, među kojima petoro ministara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading