OVO SE ČEKALO! Prva reakcija iz Moskve na ostavku Džonsona, OGLASIO SE PESKOV!

Autor:

Svet

07.07.2022

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ostavka britanskog premijera Borisa Džonsona bez sumnje je svetska i geopolitička vest dana, a sada je stigla i prva reakcija iz Moskve.

OVO SE ČEKALO! Prva reakcija iz Moskve na ostavku Džonsona, OGLASIO SE PESKOV!

Foto: Tanjug/AP

Odnosi Velike Britanije i Rusije na najnižem su nivou od početka ruske invazija na Ukrajinu, a međusobne optužbe na relaciji London-Moskva postale su svakodnevnica.

Nakon što je obelodanjeno da će Boris Džonson u toku dana podneti ostavku i obratiti se naciji, o čemu je Republika već pisala, stigla je i prva reakcija i Moskve i to od jednog od najbližih saradnika Vladimira Putina, portparola Kremlja Dmitri Peskova.

- Džonson nas ne voli mnogo, ali ne volimo ni njega - poručio je Peskov. 

Podsetimo, britanski mediji preneli su da će Boris Džonson podneti ostavku, nakon što je to prethodno učinio i veliki broj ministara.

Povratak Tereze Mej?

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Mesto privremenog premijera, nakon Džonsonovog odlaska, može biti povereno Terezi Mej, kažu izvori iz Konzervativne partije za „Dejli mejl“.

- Ona poznaje situaciju i sva bezbednosna pitanja, ona je partijski čovek do srži, definitivno nije zainteresovana za kandidaturu za premijersko mesto i biće od poverenja - kažu iz vladajuće stranke. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading