Misterija poruke koju je Zelenski poslao Putinu! Vidodo preneo, REAGOVAO KREMLJ!

Autor: Republika

Svet

01.07.2022

10:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Indonežanski predsednik Džoko Vidodo otkrio je da je ruskom lideru Vladimiru Putinu prosledio poruku njegovog ukrajinskog kolege Volodimira Zelenskog.

Misterija poruke koju je Zelenski poslao Putinu! Vidodo preneo, REAGOVAO KREMLJ!

Foto: Profimedia

Vidodo se u četvrtak u Moskvi sastao sa ruskim liderom i preneo mu poruku Zelenskog, sa kojim je dan ranije razgovarao u Kijevu.

Poseta indonežanskog predsednika ovim zemljama dešava se dok u Ukrajini bukti rat, a pored toga povod je i što Indonezija predsedava samitom G20, koji će u novembru biti održan na Baliju.

Preneo sam poruku predsednika Zelenskog predsedniku Putinu - rekao je Vidodo posle razgovora sa Putinom.

On je istakao da je "spreman da pomogne u pokretanju komunikacije između dva lidera". Vidodo nije otkrio detalje, a nijedna strana nije rekla šta je u belešci. 

- Iako je situacija i dalje teška, važno je da se krene ka rešenju i otvorenom dijalogu. Pozivam sve svetske lidere da ožive duh saradnje. Moja država želi da se ovaj rat završi što pre - rekao je Vidodo u Moskvi.

Dan kasnije usledila je reakcija Kremlja, a oglasio se portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

Ne govorimo o nekakvoj pisanoj poruci. To je jedino što mogu da kažem na tu temu - rekao je Peskov odgovarajući na pitanje novinara, prenosi RIA Novosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading