OVO JE PUTINOV SPECIJALAC! Izgledom uteruje strah u kosti, Britanci su ga već prozvali ZVER SA ISTOKA!

Autor: Republika

Svet

26.06.2022

13:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zapadni mediji bruje o tome da je ruski lider Vladimir Putin na čelo specijalnih vojnih operacija u Ukrajini doveo penzionisanog generala koji je slavu stekao osamdesetih godina 20. veka tokom napada SSSR na Avganistan, a koji je izuzetno specifičnog izgleda.

OVO JE PUTINOV SPECIJALAC! Izgledom uteruje strah u kosti, Britanci su ga već prozvali ZVER SA ISTOKA!

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin

Zapadni mediji redom su danas preneli informaciju da je ruski predsednik Vladimir Putin na čelo specijalnih operacija u Ukrajini postavio "zver sa istoka" (engl. "beast from the east"), penzionisanog generala-majora Pavela (67), čoveka koji je svojevremeno u vojnim vrhovima Sovjetskog Saveza (SSSR) uterivao strah u kosti i koji svojim specifičnim izgledom oduvek privlači pažnju. 

Naime, general Pavel je izuzetno gojazan, a kako je naveo Dejli mejl, u pitanju je neverovatnih 127 kilograma. 

Navodno je do njegovog imenovanja na čelo ratnih operacija, u trenutku kada je konflikt na tlu bivše republike SSSR odavno prešao 100 dana, došlo nakon velikih promena unutar samog Kremlja i smena velikog broja visokopozicioniranih zvaničnika oružanih snaga Ruske Federacije. Šef Kremlja je navodno bio nezadovoljan načinom na koji su oni vodili dosadašanje borbe, optužujući ih istovremeno za neočekivano ogromne gubitke koje je Moskva podnela u ratu u susednoj zemlji.

- General Pavel je pozvan iz svog udobnog doma u predgrađu Moskve i rečeno mu je da obuče svoju specijalnu vojnu uniformu i ode na prvu liniju fronta u istočnoj Ukrajini. On će sada preuzeti ruske specijalne snage koje deluju u regionu nakon što je bivši komandant jedinice teško povređen u artiljerijskom napadu - naveo je Dejli mejl. 

Foto: Printsceen

General Pavel (desno) ima više od 120 kilograma

On je, inače, veteran invazije Sovjetskog Saveza na Avganistan osamdesetih godina 20. veka, a bio je ukupno 40 godina u sklopu ruskih specijalnih snaga. Službu je napustio pre pet godina.

- Podrazumeva se da je otad jeo pet obroka dnevno i sve to zalivao litrom votke. Otkako se vratio u službu, morao je da dobije specijalno iskrojeno odelo i da nosi dva spojena pancira kako bi mogao da zaštiti torzo - neukusno se našalio novinar britanskog portala. 

 

 

S druge strane, visoki obaveštajni izvor sinoć je za Dejli star od sandej rekao kako su najnovija Putinova preslagavanja u vojnikm redovima potezi očajnika budući da je naišao na nevolje od početka sukoba u Ukrajini. 

Većina njegovih najboljih i prekaljenih visokih komandanata je ubijena ili povređena u borbama u Ukrajini, tako da on pribegava slanju drugorazrednih oficira na front koji ne traju dugo. Putin je poput mafijaškog bosa kome niko ne može da odbije da se povinuje. Ako penzionisani general dobije poruku od Putina da ga majka Rusija zove da se bori u Ukrajini, on ne može mnogo da uradi - istakao je neimenovani izvor. 

Dejli mejl dalje navodi da uprkos tome što su ruske snage juče zauzele ključni grad Severodonjeck, pojavili su se izveštaji da je Putin sada otpustio svog generala broj jedan u Ukrajini, navodno zbog lošeg tempa napredovanja ka primarnom cilju - zauzimanju teritorije čitavog Donbasa. Reč je o generalu Aleksandru Dvornikovu, za koga se priča da je pijanac i kome njegovi oficiri navodno ne veruju. Dvornikova su zapadni mediji nazivali i "koljačem iz Alepa" zbog njegovog učešća u vazdušnom razaranju najvećeg sirijskog grada 2015. Navodno je sedmi general kog je ruski lider smenio od početka juna. 

 

 

Smatra se da je ruska vrhovna komanda od početka juna uklonila izvestan broj visokih oficira sa ključnih komandnih uloga u Ukrajini - saopštilo je juče britansko ministarstvo odbrane.

Pošto je Dvornikov komandant Južne grupe snaga i verovatno deluje kao opšti operativni komandant ruske vojske u Ukrajini, navodi se da je njegov odlazak došao zajedno sa smenom general-pukovnika Andreja Serdjukova. Dvornikova će navodno zameniti general-pukovnik Sergej Surovikin na mestu komandanta SGF.

- Više od 30 godina Surovikinova karijera je praćena optužbama za korupciju i brutalnost - dodalo je Ministarstvo odbrane Ujedinjenog Kraljevstva. 

Inače, ukoliko je zaista dolšlo do otpuštanja šefa vazdušno-desantnih jedinica Serdjukova to bi ukazivalo na činjenicu da je on smatran odgovornim za loše performanse i navodne velike žrtve ruskih vazdušno-desantnih jedinica. To se posebno odnosi na rane operacije oko Kijeva.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Rajko

26.06.2022 19:28

Meni liči na debelu budalu.

SS

26.06.2022 19:52

...rekao je neimenovani izvor... Bla bla bla bla....