OPERACIJA ZAVRŠNI UDARAC! Britanci tvrde da se Putinu sprema kraj, u sve su umešani i insajderi iz CIA: Trojica saveznika rade mu o glavi!

Autor: Republika

Svet

26.06.2022

08:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dvojica bivših operativaca američke Centralno obaveštajne agencije (CIA) uvereni su da se Vladimiru Putinu crno piše i da bi na njegovo mesto uskoro mogao da dođe jedan od njegovih najbliskijih saradnika.

OPERACIJA ZAVRŠNI UDARAC! Britanci tvrde da se Putinu sprema kraj, u sve su umešani i insajderi iz CIA: Trojica saveznika rade mu o glavi!

Foto: Tanjug/AP/Printscreen

Britanci tvrde da se Putinu sprema kraj

Protiv ruskog predsednika Vladimira Putina kuje se tajna zavera unutar samog Kremlja, tvrdi britanski portal San pozivajući se na informacije bivšeg šefa moskovske jedinice CIA, Danijela Hofmana, koji, kako navodi medij iz Ujedinjenog Kraljevstva, tvrdi da bi to moglo da se dogodi svakog trenutka ukoliko invazija na Ukrajinu krene u neželjenom smeru.   

Lideru Ruske Federacije navodno o glavi rade trojica njegovih najbliskijih saradnika u sklopu akcije nazvane "Završni udarac" čiji je cilj rušenje predsednika i postavljanje njegovog zamenika u trenutku kada on za to bude najmanje spreman. 

- Momci koji na tome rade čine sve u velikoj tajnosti kako ih Putin ne bi pronašao prvi i ubio - istakao je Hofman, uveren da će se prevrat u Kremlju dogoditi bukvalno preko noći. 

- I on bi mogao da bude mrtav - naglasio je nekadašnji operativac američke Centralno obaveštajne agencije (CIA) i dodao kako bi Putinova invazija na Ukrajinu mogla da dovede do njegovog uništenja jer bi članovi njegovog unutrašnjeg kruga mogli da se podignu na pobunu kako bi preuzeli kontrolu nad sukobom.

- Niko neće pitati: "Hej Vladimire, hoćeš li da odeš?" Ne. To je čekić u glavu i on je mrtav. Ili je vreme da idemo u sanatorijum - rekao je Hofman za Dejli bist. 

 

 

Prema Hofmanovim rečima, Putinu na ruku ne ide ni, kako on navodi, narušeno zdravlje koje je na Zapadu i pokrenulo sumnju da bi Rusija uskoro mogla da dobije novog lidera.

- Na vrhu liste za potencijalno preuzimanje kontrole nad Moskvom je Nikolaj Patrušev, šef Putinovog Saveta bezbednosti. Takođe, smatra se da će Aleksandar Bortnikov, direktor ruske tajne obaveštajne agencije FSB, takođe biti visoko pozicioniran ako Putin bude svrgnut. Međutim, možda bi najverovatnija zamena bio aktuelni ministar odbrane Sergej Šojgu, centralni Putinov saveznik koji je imao veoma vidljivu ulogu u ruskom sukobu u Ukrajini - naveo je nekadašnji agent. 

 

 

Osim Hofmana, još jedan bivši agent CIA, Ronald Marks, složio se da bi Rusija mogla da dobije novog lidera, ali i da bi, ukoliko Putin bude smenjen, u Moskvi mogao da nastane haos zbog masovne borbe za vlast.

- Postojala bi luda borba nekoliko nedelja oko toga ko će dobiti vlast. Međutim, ne govorim odmah o tenkovima na ulici. Ono što će se verovatno videti jeste sukob između ljudi koji su  trenutno oko njega. Takođe, biće teško da se prihvate posla koji je on obavljao - naglasio je Marks.

On, ipak, smatra da je Putin bezbedan sve dok operacija u Ukrajini teče tokom kakav je šef Kremlja zamislio, te da bi problemi za njega mogli da nastupe tek ako on ne postigne dobitke u Ukrajini koje je obećao svom narodu.

- Rusija sada ostvaruje dobitke i neće odustati. Niko ne odustaje kada pobeđuje. S druge strane, ako bi Ukrajina nekim čudom uspela da istisne ove momke iz Donbasa i učini čitavu akciju poniženjem za Putina, mislim da bi trebalo da bude spreman za najgore - dodao je Marks i poručio kako su Rusi kao narod veoma osetljivi. 

Republika

Foto: Tanjug/AP

Putin sa jednim od najvernijih saradnika, Sergejem Šojguom 

- Rusija je zemlja koja će jednog dana eksplodirati, ali potrebno je mnogo vremena... Kada vidite eksploziju, to će se desiti zbog ekonomije. Jednom kada ne mogu da dobiju hranu, kada stvari postanu tako ozbiljne po njihovu egzistenciju, onda ćete videti ljude na ulicama - uveren je Marks. 

Inače, i nekolicina ukrajinskih obaveštajaca nedavno je iznela mišljenje da bi Putin mogao da bude zbačen jer njegov unutrašnji krug izgleda da preuzme komandu nad vojnom invazijom, a navodno su uvereni da je već uveliko izabrani naslednik.

Republika

Foto: Youtube/printskrin

Aleksandar Bortnikov

Podsetimo, od početka rata u Ukrajini 24. februara ove godine, Kremlj se nijednom nije oglašavao po pitanju mnogobrojnih spekulacija sa Zapada da je smena Putina već uveliko počela. 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Stojko

26.06.2022 18:32

Babi se snilo što joj srcu milo. Čuj kada jednoga dana nebudu rusi mogli dobiti hranu a pni među najvećim izvoznicima hrane. Ovaj živi u nekom 15 vijeku. Sve je jasno po ovim komentarima koliko lažu svoj narod koji niti šta zna niti vidi dabi opravdali svoju pogrešnu politiku sankcija i uništavanje svoga naroda inflacijom koju su sami izazvali.

Dragi zeka

26.06.2022 19:24

Izgleda da vam se ne sviđa moj smisao za humor, pa mi niste objavili komentar. Šteta.

Milos Moskovljevic

11.07.2022 06:47

HAHAHAHAHA. E bas me slatko zasmejaste.