SPREMA SE NEŠTO STRAŠNIJE, moramo ga zaustaviti! Bivši agent CIA izneo jeziva saznanja o daljim potezima Vladimira Putina!

Autor: Republika

Svet

11.06.2022

12:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Robert Ber tvrdi da bi aktuelna kriza lako mogla da preraste u globalni sukob, dok analitičarka Olga Lautman predviđa da će Vladimir Putin "marširati širom Evrope ukoliko pobedi u Ukrajini".

SPREMA SE NEŠTO STRAŠNIJE, moramo ga zaustaviti! Bivši agent CIA izneo jeziva saznanja o daljim potezima Vladimira Putina!

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin izaziva strah u čitavom svetu

Bivši agent CIA, Robert Ber, upozorio je čitav svet da se aktuelna situacija usled rusko-ukrajinskog rata nalazi na prekretnici i da planeti preti još gori scenario koji je na korak od toga da preraste u globalni sukob

Kako je istakao nekadašnji američki obaveštajac za britanski Ekspres, ruski lider Vladimir Putin je nikad moćniji i da je zato "sada ključni trenutak da on bude zaustavljen".

Putinova rešenost da vodi rat došla je kao rezultat činjenice da je Vašington godianama potcenjivao Moskvu. Ono što imamo danas gore je od svega što se dešavalo tokom Hladnog rata. Nema sumnje da je Zapad morao da podrži Ukrajinu, ali u isto vreme, mi idemo ka direktnom sukobu između NATO i Rusije - naglasio je Ber, pa dodao da je posebno opasno što se šef Kremlja, prema njegovim rečima, ponaša kao da je Bog lično. 

Svi su znali da on može da krene ka onome što se u svetu već zove ruski fašizam, ali s druge strane, niko nije predvideo da će se njegove zablude pretvoriti u otvoreni kopneni rat, pa i u genocid - optužio je Ber Rusku Federaciju.

Bivši agent je autor knjige o Putinu, "Četvrti čovek", u kojoj detaljno govori o nekadašnjem životu Vladimira Putina kao obaveštajca KGB koji se popeo u redove američke obaveštajne agencije 1990-ih. Njegova najnovija izjava za Ekspres dolazi nakon što je ranije ove nedelje rusko-ukrajinska analitičarka Olga Lautman upozorila da bi ruski lider mogao da maršira širom Evrope ako pobedi u Ukrajini. 

 

 

Zapad treba da se suprotstavi Rusiji jer se lider te zemlje neće zaustaviti na granicama Ukrajine. Apetit Rusije neće nestati. Videli smo to i dosad i videli smo da pregovori sa njima ne funkcionišu - rekla je Lautmanova za San, a zatim iznela još jezivije upozorenje.

Njihova reč ništa ne vredi, njihova obećanja ništa ne vrede i mislim da u ovom slučaju treba da budu obuzdani jer ako ne budu, pretnja koju će predstavljati biće daleko veća od Ukrajine - navela je ona. 

 

 

U međuvremenu, britanski mediji bruje, pozivajući se na navodne izvore iz Kremlja, da je Putinvu ove nedelje iznenada "ukazana hitna medicinska pomoć nakon što ga je pogodila teška bolest". Tu tvrdnju je izneo kanal General SVR na Telegramu, navodeći da je ruskom predsedniku pozlilo dok je razgovarao sa svojim vojnim šefovima i da je iznenada osetio slabost vrtoglavicu. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (13)

Loading
SRBIN

11.06.2022 12:36

Jel ovo ,,paralelan svet,, jel zaosta ZAPA ne vodi šta radi... da prave po 1 rat godišnje u celom svetu... Somalija, Irak,Jugoslavija,Libija, Sirija...sve bez odluke UN a. Širi NATO na istok... vec decenijama... podržava Fašizam... Nemačka...Italija..Ukrajna... lažu druge toliko dugo da i sami veruju u laži... tužno je ali izgleda neminovno da se svet rešenje... da kolonijalne zemlje shvate da svet nije njihova kolonija... navikli da gospodare . I da otimaju radna bogatstva narodima... pa ostala Rusija kojoj bi da otimaju... sramota što njihovi građani ćute...

Odgovori 57 17
sasa

11.06.2022 12:46

Bivsi obavestajac treba na lecenje

Odgovori 45 15
Rade

11.06.2022 15:54

@sasa - Zato je bivši!!!

Odgovori 21 6
MIlorad veternik

11.06.2022 15:02

Treba na englesku na ameriku i nemacku po 5 satana baciti i gotovo mir u celom svetu

Odgovori 31 9