SAD I SAVEZNICI TRAŽE REŠENJE ZA OKONČANJE RATA U UKRAJINI

Autor:

Svet

04.06.2022

06:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki zvaničnici poslednjih nedelja redovno se sastaju sa svojim britanskim i evropskim kolegama kako bi razgovarali o potencijalnim okvirima za prekid vatre i okončanje rata u Ukrajini putem sporazuma, saopštilo je za Si-En-En nekoliko izvora upoznatih sa ovim pregovorima.

SAD I SAVEZNICI TRAŽE REŠENJE ZA OKONČANJE RATA U UKRAJINI

Foto: Tanjug/AP

Ukrajina nije direktno uključena u te diskusije, uprkos opredeljenju Amerike „ništa o Ukrajini bez Ukrajine”, prenosi Tanjug.

Kako se navodi, među temama sastanaka zvaničnika Amerike s britanskim i evropskim kolegama je okvir sporazuma od četiri tačke koji je Italija predložila krajem prošlog meseca.

On uključuje posvećenost Ukrajine neutralnosti u odnosu na NATO, u zamenu za neke bezbednosne garancije i pregovore između Kijeva i Moskve o budućnosti Krima i regiona Donbasa.

Zapadni zvaničnici konstantno naglašavaju potrebu za rešenjem koje bi okončalo rat u Ukrajini diplomatskim putem u trenutku kada se sukobi vode više od 100 dana bez jasnih izgleda za pobedu bilo koje strane.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading