AZOVCI OBJAVILI NOVI SNIMAK NAPADA NA ČELIČANU: Navode da Rusi koriste avione, artiljeriju i pešadiju (VIDEO)

Autor:

Svet

05.05.2022

21:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bataljon Azov, čiji su pripadnici među preostalim braniocima čeličane Azovstal u devastiranom Mariupolju, objavio je novi snimak ruskog napada iz vazduha.

AZOVCI OBJAVILI NOVI SNIMAK NAPADA NA ČELIČANU: Navode da Rusi koriste avione, artiljeriju i pešadiju (VIDEO)

Foto: printscreen/Telegram

- Napad na Azovstal se nastavlja. Branioci drže čeličanu pod jakom vatrom. Neprijatelj koristi avione, artiljeriju i pešadiju - navodi se u telegramu Azova.

Nakon što su UN danas objavile da se novi konvoj za evakuaciju kreće ka Azovstalu, okružen čeličanom u devastiranom Mariupolju i poslednjim uporištem ukrajinskih branilaca, pojavila se nova nada da bi civili koji su još u čeličani mogli da budu spaseni.

Situacija u Azovstalu, koju, prema rečima Ukrajinaca, ruske snage nastavljaju žestoko da napadaju, pogoršava se. Zalihe vode i hrane su pri kraju.

U međuvremenu, rođaci stotina ukrajinskih vojnika koji pružaju otpor ruskoj vojsci sa Azovstala očajnički traže da se branioci uključe u akciju evakuacije.

Zabrinuti smo jer Rusi danima napadaju Azovstal, tamo nemamo kontakt sa našim borcima", rekla je Ukrajinka Natalija, čiji je brat među braniocima Azovstalja, za Bi-Bi-Si.

- Ne znam kako se naši borci nose sa ovom situacijom, ne možemo da dobijemo nikakve informacije - dodala je ona.

Ona je pozvala ukrajinsku vladu da osmisli plan spasavanja branilaca Azovstala. Ruski zvaničnici, uključujući Vladimira Putina, zahtevaju da ukrajinski borci u Azovstalu polože oružje. Ali branioci kažu da se neće predati ruskim snagama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading