UBIJEN UKRAJINSKI KOMANDANT U MARIJUPOLJU? Rusi ulaze u čeličanu Azovstal, ništa od primirja

Autor:

Svet

17.04.2022

21:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Treba napomenuti da ne postoji zvanična potvrda da je zapovednik ubijen.

UBIJEN UKRAJINSKI KOMANDANT U MARIJUPOLJU? Rusi ulaze u čeličanu Azovstal, ništa od primirja

Foto: Tanjug/AP

Ruska državna novinska agencija RIA objavila je da je ubijen zapovednik 36. jedinice ukrajinskih marinaca u Marijupolju. Navedena jedinica zajedno s Azovom brane grad i smatraju se braniteljima Marijupolja.

Treba napomenuti da ne postoji potvrda da je zapovednik ubijen. Ranije su naveli da ruske snage ulaze u čeličanu u kojoj se nalazi 36. jedinica i Azov.

- Situacija na prvoj liniji je napeta, ali mi stalno napredujemo. Već ulazimo u čeličanu Azovstal, dok je železara već praktično naša. Primirje? Kakvo primirje. Oni su našu inicijativu ignorisali - rekao je zapovednik jedinice snaga Narodne republike Donjeck. Ruski proseparatisti se bore zajedno s ruskim snagama.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Mariupolj

Predstavnici Donjecke Narodne Republike u ZSOK i zaposleni u istražnom komitetu Ruske Federacije obišli su bolnicu u Marijupolju, gde je ubijeno nekoliko desetina civila, rekao je general-major Ruslan Jakubov, šef predstavništva DNR u ZCCC, za RIA Novosti.

- JCCC, zajedno sa Istražnim komitetom Ruske Federacije, snima zločine ukrajinskog režima nad civilima. Nalazimo se u blizini gradske bolnice broj četiri u Marijupolju. Trenutno smo već zabeležili više od dvadeset leševa, možda bude i više od toga - rad se nastavlja. Posla ima mnogo. Naš glavni zadatak je da prikupimo što više dokaza kako bismo dalje pokrenuli krivične slučajeve od strane ovlašćenih agencija - rekao je Jakubov za RIA Novosti, prenosi Mondo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading