NEPRIJATELJ KRŠI NAREĐENJE SOPSTVENOG VRHOVNOG KOMADANTA: Iz Kijeva tvrde da traju ruski napadi na čeličanu u Mariupolju!

Autor:

Svet

25.04.2022

14:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruske snage nastavile su danas da napadaju čeličanu "Azovstalj" u kojoj se nalaze ukrajinski borci u južnom lučkom gradu Marijupolju, tvrdi pomoćnik ukrajinskog predsednika Aleksij Arestovič.

NEPRIJATELJ KRŠI NAREĐENJE SOPSTVENOG VRHOVNOG KOMADANTA: Iz Kijeva tvrde da traju ruski napadi na čeličanu u Mariupolju!

Foto: Tanjug/AP

- Neprijatelj nastavlja da napada našu odbranu u oblasti fabrike Azovstalj, koristeći avione, artiljeriju, pucajući iz tenkova i pokušavajući da napreduje sa jurišnim grupama, kršeći naređenje sopstvenog vrhovnog komandanta - rekao je Arestovič u video obraćanju, prenosi agencija Rojters.

Rusko Ministarstvo odbrane objavilo je ranije danas da su ruske trupe i snage samoproglašene Narodne Republike Donjeck prekinule dejstva u 14 časova kako bi omogućile civilima koji su još zarobljeni u kompleksu čeličane "Azovstalj" da izađu iz borbene zone.

Potom je potpredsednica ukrajinske vlade Irina Vereščuk izjavila da Ukrajina nije postigla nikakav dogovor sa Rusijom o uspostavljanju humanitarnog koridora za evakuaciju civila iz južnog grada Marijupolja, dodajući da bi Ujedinjene nacije trebalo da budu inicijator i garant takvog sporazuma.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading