ZLOKOBNO PREDVIĐANJE BRITANACA, OVO SU NAREDNE PUTINOVE METE: Dva grada u Donbasu su ključna, CILJ JE DA SE UKRAJINA PRESEČE!

Autor:

Svet

04.05.2022

07:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanski vojni izvori saopštili su danas da veruje da će Rusija pokušati da zauzme još dva grada u istočnoj Ukrajini, Kramatorsk i Severodonjeck.

ZLOKOBNO PREDVIĐANJE BRITANACA, OVO SU NAREDNE PUTINOVE METE: Dva grada u Donbasu su ključna, CILJ JE DA SE UKRAJINA PRESEČE!

Foto: tanjug/AP/www.profimedia.rs

U dnevnom brifingu koje objavljuje preko Tvitera, britansko Ministarstvo odbrane navelo je da Rusija ima oko 22 bataljona taktičkih grupa blizu Izjuma i da nastoji da napreduje u toj oblasti.

Rusija u svojim operacijama koristi tzv. bataljonske taktičke grupe, pešadijske jedinice obično pojačane tenkovima, vazdušnom odbranom i artiljerijom, navodi AP.

Svaka grupa ima oko 800 vojnika.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Uprkos problemia koje ima da probije ukrajinsku odbranu i dobije zamah, postoji velika verovatnoća da Rusija namerava da ide dalje od Izjuma - da zauzme gradove Kramatorsk i Severodonjeck, naveli su britanski vojni izvori.

- Zauzimanje ovih lokacija učvrstilo bi rusku vojnu kontrolu nad severoistočnim Donbasom i stvorilo polaznu tačku za njihove napore da preseku ukrajinske snage u regionu - dodaje se u saopštenju.

Analitičari posmatraju istočnu Ukrajinu kao poprište najtežih borbi u zemlji, očekujući da će Rusija pokušati da opkoli ukrajinske snage.

Međutim, rusko napredovanje ide sporo kako se ukrajinski borci utvrdjuju i koriste oružje i orudje dugog dometa, izmedju ostalog i haubice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading