PUTIN POKREĆE OPŠTU MOBILIZACIJU, KREĆE TOTALNA INVAZIJA?! Britanci tvrde da Kremlj sprema sveopšti rat u Ukrajini - JEDNA ČINJENICA IM IDE U PRILOG!

Autor:

Svet

30.04.2022

07:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski predsednik Vladimir Putin pokrenuće sveopšti rat protiv Ukrajine, otkrili su ruski i zapadni neimovani zvaničnici, prenose mediji u Velikoj Britaniji.

PUTIN POKREĆE OPŠTU MOBILIZACIJU, KREĆE TOTALNA INVAZIJA?! Britanci tvrde da Kremlj sprema sveopšti rat u Ukrajini - JEDNA ČINJENICA IM IDE U PRILOG!

Foto: Tanjug/AP

Kako navodi tabloid Miror, u prilog tezi da će se ruski predsednik odlučiti na totalnu invaziju na Ukrajinu ide i to što ruske mediji u Rusiji sve češće koriste reč "rat", umesto "specijalna vojna operacija".

- Vojska je besna jer je propao "blickrig" na Kijev - rekao je izvor blizak vojsci Ruske Federacije za britanski Telegraf i dodao da vojni zvaničnici od Kremlja traže opštu mobilizaciju.

- Vojska traži osvetu za neuspehe u prošlosti. Izgleda da ih je Putin ovaj put čuo - navodi izvor.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Inače, Republika je već pisala o razdoru u Kremlju pošto su delovi moćnog bezbednosnog bloka  "soloviki", sastavljenog uglavnog od bivših pripadnika KGB, ruskom predsedniku zamerili što je odlučio da se fokusira na orgraničeni rat i teritoriju Donbasa, umesto, kako se navodi, na celu Ukrajinu.

- Unutrašnja trvenja u Kremlju oko opšteg rata u Ukrajini došla su do izražaja pošto je primetna distanca između moćnika iz Kremlja i samog Putina - rekao je tada Andrej Soldatov, ruski ekspert za bezbednost.

Podsetimo, britanski ministar odbrane Ben Valas rekao je da postoji visok stepen verovatnoće da će Putin pokrenuti mobilizaciju u narednih nekoliko nedelja, s obzirom na gubitke ruske vojske u Ukrajini.

- Verovatno će objaviti da je u ratu sa svim nacistima sveta i da je neophodna mobilizacija ruskog naroda - rekao je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Aćim

30.04.2022 10:29

Baba Vangla? Proročica nova?

Dobrivoje

30.04.2022 15:30

Веровати Енглезима,ха,ха...Реалност је:Један Саармат и нема више Енглеске!

Odgovori 15 1
cardak

10.08.2022 08:18

RUSI se pripremaju za ono sto je jedan od gLAVNIH uslova da se rat zavrsi.Amerima glavni cilj je rasturanje rusije(sto ona nikad nece dozvoliti po cenu AB),Ruski cilj je UNISTENJE NATO organizacije i proterivanje amera preko bare.Ako pisnu Englezi TREBACE IM CAMAC!