GUVERNERKA U "ZATVORU", ZAVERA IZA ZIDINA KREMLJA! Ruski tajkuni kontriraju Putinu zbog zarobljenih milijardi: OGORČENJE, KATASTROFA!

Autor:

Svet

30.04.2022

10:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici ruske elite, naročito tajkuni koji su stekli enormno bogatstvo u eri pre aktuelnog predsednika Vladimira Putina, otvoreno negoduju protiv ruske invazije na Ukrajinu, piše Vašington post.

GUVERNERKA U "ZATVORU", ZAVERA IZA ZIDINA KREMLJA! Ruski tajkuni kontriraju Putinu zbog zarobljenih milijardi: OGORČENJE, KATASTROFA!

Foto: Tanjug/AP/printscreen

Kako navodi poznati američki list, iako gotovo sve ankete pokazuju raspoloženje po kojem veliki broj građana Ruske Federacije odobrava rat u Ukrajini, poslovni ljudi uglavnom suočavaju se sa vlastitim problemima zbog sankcija koje je Zapad nametnuo Rusiji, a zbog kojih oni ne mogu pristupiti desetinama milijardi dolara.

- U jednom uništili su stvari koje su se gradile godinama. To je katastrofa - rekao je jedan bezbednjaka koji je na dan početka invazije pozvan na sastanak sa Putinom.

Podsetimo, Bela kuća je u četvrtak ruskim oligarsima donela još loših vesti kada je objavila predlog da se njihova blokirana imovina proda na otvorenom tržištu i zarada  da Ukrajini.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Kako navodi Vašington post, ruski milijarderi i visokopozicionirani bankari ogorčeni su Putinovom politikom, s obzirom na to da smatraju da se njihov glas nedovoljno čuje u Kremlju.

Neki su zbog toga već napustili Rusiju, a među njima je i Anatolij Cubajs, specijalni savjetnik Kremlja za održivi razvoj te prvi čovek privatizacije za vreme Borisa Jeljcina.

Sa druge strane, kako navodi list, drugi visokopozicionirani funkcioneri nisu pošli njegovim koracima, ne zato što nisu hteli, već zato što nisu mogli.

- Tako je, primera radi, guvernerka Narodne banke Elvira Nabjulina u svojevrsnom "zatvoru", jer je ponudila ostavku nakon što je Zapad Rusiji nametnuo sankcije, ali je Putin odbio da prihvati - navodi se u članku.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Miki

30.04.2022 10:49

Sve im treba oduzeti Rusija a ne zapad, klosari koji nisu imali nista

Odgovori 14 2
D63

03.05.2022 08:30

I kod nas će ako Bog da...