HOROR PRIČA IZ UKRAJINE: Otkrivena JEZIVA istina o Britancu koji je otišao da "SPASAVA DECU”

Autor:

Svet

04.04.2022

07:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Adam Vajls se pretvarao da je medicinski radnik, a čak je imao i lažnu uniformu

HOROR PRIČA IZ UKRAJINE: Otkrivena JEZIVA istina o Britancu koji je otišao da "SPASAVA DECU”

Foto: Tanjug/AP

Pedofilu koji se predstavljao kao lekar u izbegličkim kampovima dok je nudio da spasava decu iz sirotišta u Ukrajini zabranjeno je da napusti Veliku Britaniju, piše Dejli Mejl.

Adam Vajls je otputovao u Poljsku i Ukrajinu između 7. i 21. marta da pruži pomoć izbeglicama koje beže od rata, uprkos tome što je ranije osuđivan zbog posedovanja eksplicitnih fotografija dece.

Policija je saznala da se 34-godišnjak pretvarao da je medicinski radnik i da je imao lažnu uniformu  Hitne pomoći i lažnu identifikacionu značku. Sud u Ipsviču je od njega po povratku zahtevao da preda pasoš na 18 meseci. Sudija Martin Levet je tom prilikom rekao da Vajls ima „ukorenjen se*sualni interes za mlade devojke“.

Republika

Foto: Pixabay

Manijak

Vajls je kontaktirao lokalni list Ist Anglian Dejli Tajms pre svog pojavljivanja pred sudom da im ispriča o svom putovanju u Poljsku i Ukrajinu. On je pisao novinama da se upravo vratio iz ove ratom pogođene zemlje, gde je “pružao medicinsku evakuaciju, lečenje ranjenika i onih koji beže“. Takođe je tvrdio da je radio na evakuaciji ranjenih vojnika i da je spasavao ukrajinske porodice iz Lavova i Kijeva.

On je rekao da je želeo da razgovara sa novinarima o svojim iskustvima i da je telefonom u detalje ispričao šta je radio, ali su novine odbile da objave priču nakon što su otkrili za šta je osuđen. Vajlsu je inače ograničen kontakt sa decom 2015. godine pošto je osuđen zbog posedovanja neprikladnih slika.

Prekršio je naredbu suda u oktobru 2019. kada je prevario dobrotvornu organizaciju “Little Miracles”, koja podržava decu sa smetnjama u razvoju, kako bi mu dopustili da vozi autobus po Evropi. Dobrotvorna organizacija, koja nije znala ništa o njegovim prethodnim presudama, dozvolila mu je da odveze njihov autobus na južnu obalu Engleske, u Francusku i Nemačku pre nego što se vratio u Veliku Britaniju. Na putovanju nije imao nikakav kontakt sa decom.

Republika

Foto: Aleksandar Nalbantjan

Dete u kampu

Policija koja je izvršila pretres otkrila je da on poseduje nepristojnije slike dece na svom kompjuteru, uključujući 52 fotografije i 25 snimaka iz najozbiljnije kategorije A. Takođe je utvrđeno da je prekršio naredbu između februara i septembra 2019. tako što nije obavestio policiju gde je boravio sa novom partnerkom.

Zatim je utvrđeno da je komunicirao sa 12-godišnjom devojčicom, zbog čega je u maju 2020. bio u zatvoru na 27 meseci. U vreme izricanja presude u maju 2020. godine, sudija Ketrin Mur iz suda u Norviču kazala je da on predstavlja „visok rizik od se*sualne povrede dece“ i obnovila nalog za zabranu prilaza na deset godina. Na isti period bio je i upisan u registar seksualnih prestupnika.

Sud je tada čuo da je on imao i druge ranije presude koje su uključivale lažno predstavljanje kao policajac i posedovanje policijske uniforme.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Stojan

04.04.2022 08:20

Secam se da su Englezi dolazili da pomognu deci u Bosni i Hercegovini. Secam se jednog sto je cak odveo devojcicu u Englesku da joj "omoguci skolovanje". Rumunija je bila medju prvima sto su masovno dolazili.