ODBIJEN RUSKI PREDLOG! Savet bezbednosti zadao još jedan udarac Moskvi

Autor:

Svet

23.03.2022

23:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Savet bezbednosti UN u sredu nije odobrio rusku rezoluciju u kojoj se ističu rastuće humanitarne potrebe Ukrajine.

ODBIJEN RUSKI PREDLOG! Savet bezbednosti zadao još jedan udarac Moskvi

Foto: Tanjug/AP/ilustracija

Ruski predlog rezolucije nije u sebi sadržao osvrt na akcije ruske vojske u Ukrajini koje je odobrio Vladimir Putin, predsednik rusije.

Da bi prošla, rezoluciji je bilo potrebno najmanje devet glasova u telu od 15 članova, i da nema veta od ostala četiri člana sa pravom da ga ulože. Ali u današnjem glasanju Rusija je dobila podršku samo od Kine, a 13 ostalih članova Saveta bezbednosti bilo je uzdržano.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Ujedinjene nacije

Poraz ruske rezolucije desio se istog dana kada Generalna skupština UN počela razmatranje rezolucije koju su sastavili Ukrajina i dvadesetak zemalja iz celog sveta koju je podržalo 100 zemalja gde se jasno navodi da je ruska agresija odgovorna za rastuću humanitarnu hitnu situaciju u Ukrajini, prenosi Mondo.

Podsetimo, rat u Ukrajini traje od 24. februara kada su, nakon naredbe predsednika Rusije, Vladimira Putina, ruske snage počele vojne operacije u ovoj zemlji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading