ZVANIČNO SAOPŠTENJE: Interpol doneo odluku o zahtevima da se Rusija isključi iz te organizacije!

Autor:

Svet

10.03.2022

22:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Interpol izdao zvanično saopštenje

ZVANIČNO SAOPŠTENJE: Interpol doneo odluku o zahtevima da se Rusija isključi iz te organizacije!

Foto: youtube.com/printscreen

Interpol je saopštio da će, s obzirom na apele da se Rusija isključi iz te organizacije, izmeniti proceduru prijema ruskih zahteva, ali da ostavlja otvorene kanale komunikacije.

Na političkom nivou, bilo je poziva da se Rusija suspenduje ili isključi iz mreže Interpola. Paralelno, čelnici organa za sprovođenje zakona iz celog sveta takođe su zatražili nastavak saradnje sa Rusijom preko Interpola, ističući ozbiljne bezbednosne probleme u slučaju prestanka rada i razmena informacija - navodi se u saopštenju, prenose mediji.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Rusije Vladimir Putin

Interpol je saopštio da će se saradnja sa Rusijom nastaviti, ali da Rusija neće moći da šalje zahteve direktno zemljama članicama, već će to morati da radi preko Generalnog sekretarijata radi provere da li se poštuju pravila organizacije.

- Sve dok mreža Interpola može pomoći u spašavanju čak i jedne žrtve zlostavljanja dece, sprečiti jedan teroristički napad ili identifikovati jednu nestalu osobu, ona mora osigurati da kanali komunikacije ostanu otvoreni - navela je organizacija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading