POZNATO KO ĆE SUDITI PUTINU ZA RATNE ZLOČINE U HAGU! Nama je veoma poznat, a sada će odlučivati o SUDBINI predsednika Rusije!

Autor:

Svet

28.03.2022

11:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanski sudija koji je osudio Radovana Karadžića na doživotnu robiju, navodno će biti savetnik Ukrajine i britanske vlade o privođenju lidera Rusije Vladimira Putina.

POZNATO KO ĆE SUDITI PUTINU ZA RATNE ZLOČINE U HAGU! Nama je veoma poznat, a sada će odlučivati o SUDBINI predsednika Rusije!

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin

Ser Hauard Morison će biti imenovan u procesuiranju ratnih zločina u Ukrajini i u Međunarodnom krivičnom sudu.

Morison je deceniju bio britanski sudija u Međunarodnom krivičnom sudu (ICC) i predsedavao je suđenju  lideru bosanskih Srba koji je osuđen na doživotnu kaznu zatvora.

Možda se čini nezamislivim da bi i ruski ratni zločinci jednog dana mogli da budu na optuženičkoj klupi. Ne sumnjam da je to bilo nezamislivo i Karadžiću i njegovim pristalicama. A danas je iza rešetaka, služi kaznu u britanskom zatvoru - rekla je glavna britanska državna tužiteljka za The Telegraph, dodavši da će se Putinovim naizgled nedostižnim krivičnim progonom baviti predani i stručni advokati kao što je Morison.

Velika Britanija je takođe ponudila milion funti za podršku Međunarodnom krivičnom sudu i osiguraće istražioce iz Skotland jardove jedinice za ratne zločine i vojne obaveštajne službe.

Morison je krajem 2011. izabran za jednog od šest sudija Međunarodnog krivičnog suda, a na toj dužnosti je bio sve do početka 2021. Smatra se jednim od najstarijih i najiskusnijih međunarodnih advokata u Ujedinjenom Kraljevstvu.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (10)

Loading
Fortifor

28.03.2022 14:03

Dal ovi normalni.... Ustvari nacisti su čudo jedno ,ima ih svuda ...da sude Putinu???? Kazu sudili su Karadžiću??!!?! Pa jesu kada su dosle prodane duse koje su postavile ove evropske skotine.... Deluje kao vic... Pa Putin je lider jak i surov... Pre bi otisao u krajnost da ga ubiju negde nego da mu sude ... Dal ludaci znaju sa kime se kače??? Ovde se radi o Ruskoj sudbini.. ako on padne ... Gaziće ih i ovi iz crne gore... Pisem malim slovima jer ovi dole bolje i ne zaslužuju... Vidim bas se čovek uplašio od Haga..

Odgovori 23 1
Mile

28.03.2022 14:38

Ma nemojte biti smesni... Rusija ne priznaje MSP kao ni USA. Sudice se sitnoj boraniji iz Ukrajine.

Odgovori 19 2
Stvarno

28.03.2022 14:41

Ovo je postalo smešno. O englezima je svaki komentar suvišan....

Odgovori 22 0
Jovan

28.03.2022 14:47

Kakav haski sud kada ga Rusija nije do sada ni priznavala. Smesno.

Odgovori 21 0