Da je BOMBA direktno pogodila NUKLEARKU, evo šta bi se dogodilo: Napokon smo dobili ODGOVOR na važno pitanje!

Autor:

Svet

08.03.2022

10:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što je Rusija zauzela nekoliko nuklearnih elektrana nakon bombardovanja, mnogi su se pitali šta bi se desilo da bomba pogodi direktno postojenje ili jedinice hlađenja

Da je BOMBA direktno pogodila NUKLEARKU, evo šta bi se dogodilo: Napokon smo dobili ODGOVOR na važno pitanje!

Foto: Tanjug/AP

Vlada Ruske Federacije odobrila je spisak stranih država i teritorija koje "vrše neprijateljske akcije protiv Rusije", a kako se ističe lista uključuje Australiju, Andoru, Albaniju, Veliku Britaniju, zemlje članice Evropske unije, Island, Kanadu, Lihtenštajn, Mikroneziju, Monako, Novi Zeland, Norvešku, Južnu Koreju, San Marino, Severnu Makedoniju, Singapur, SAD, Tajvan, Ukrajinu, Crnu Goru, Švajcarsku, Japan.

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas možete pratiti putem ovog LINKA!

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski obratiće se danas iz Ukrajine poslanicima u Donjem domu britanskog parlamenta. On se sinoć obratio u video poruci koja je snimljena u kancelariji, u kojoj je inače prvi put viđen otkako je sukob počeo i rekao da "ostaje u Kijevu, ne krije se se i ne plaši nikoga".

Republika

Foto: pixabay.com

Vladimir Zelenski

Takođe je i ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba rekao da Kijev želi direktne pregovore predsednika Volodimira Zelenskog sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom, jer zna da je Putin čovek koji "vuče konce" u Moskvi i dodavši da se "Zelenski ne plaši ničega, pa ni direktnog susreta sa Putinom".

Nakon što je Rusija zauzela nekoliko nuklearnih elektrana nakon bombardovanja, mnogi su se pitali šta bi se desilo da bomba pogodi direktno postojenje ili jedinice hlađenja.

Jedna od njih je bila i čitalac BBC-ija koja je postavila upravo takvo pitanje.

Kler Korkhil piše:

Da je bilo požara u zgradi reaktora, automatski bi ga ugasio bezbednosni sistem.

Zgrade reaktora su čvrste, tako da bi nuklearno gorivo poprilično bilo sigurno unutra.

Republika

Foto: Printskrin

Nuklearka

Do eksplozije bi došlo da je došlo do topljenja nuklearnih materija koje bi moglo da se izazove dovodom električne energije do lokacije i oštećenjem rezervnih generatora.

Da se to dogodilo u nekom nuklearnom postrojenju koje radi eksplozija bi bila ista poput one koja se dogodila u Fukušimi (nuklearna nesreća u Japanu 2011.)

U Zaporožju se reaktori „uspavljuju" te se nuklerano topljenje nije moglo desiti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading