KAČKET JE NJEGOV ZAŠTITNI ZNAK! Ko je Ukrajinac o čijem stajlingu bruji ceo svet: OD IZBEGLICE DO VLASNIKA IT KOMPANIJA! (FOTO)

Autor:

Svet

03.03.2022

12:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

David Arahamija, šef poslaničke grupe vladajuće stranke Sluga naroda, privukao je pažnju na sebe neobičnim stajlingom tokom pregovora Moskve i Kijeva.

KAČKET JE NJEGOV ZAŠTITNI ZNAK! Ko je Ukrajinac o čijem stajlingu bruji ceo svet: OD IZBEGLICE DO VLASNIKA IT KOMPANIJA! (FOTO)

Foto: printscreen

Arahamija je rođen 1979. godine u Sočiju u Rusiji. Bežeći od rata, sa roditeljima se preselio u Ukrajinu, gde je završio srednju školu i ekonomiju na Evropskom univerzitetu.

Ukrajinsko državljanstvo dobio je tek 2015. godine, nakon što je prethodno imao status izbeglice.

Studirao je ekonomiju, osnivač je više IT kompanija, a od 2014. godine postao je savetnik Vlade u Nikolajevskoj oblasti.

Bio je aktivni učesnik Evromajdana 2014. godine, nakon čega postaje član ministrstva odbrane. Predsednik Zelenski je 9. jula 2019. imenovao Arahamiju za člana Nadzornog odbora Državnog koncerna Ukroboronprom.

 

 

Istog meseca je postao narodni poslanik, zauzimajući 4. mesto na listi stranke Sluga naroda.

U avgustu 2019. godine izabran je za predsednika frakcije Sluga naroda. Član je Odbora za nacionalnu bezbednost, odbranu i obaveštajne poslove.

U slobodno vreme nastupa kao di-džej pod umetničkim imenom David Braun. Na svojim nastupima najčešće nosi prepoznatljivi crni kačket.

Situaciju u Ukrajini možete pratiti iz minuta u minut na blogu Republike.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading