BJELA kao RUSKI VOJNIK pali sela i pije pivo?! Niz SRPSKIH poznatih ličnosti u BIZARNOM trendu koji je preplavio društvene mreže - OVAKO JE SVE POČELO!

Autor:

Svet

02.03.2022

15:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Društvenim mrežama masovno se dele fotomontaže na kojima su javne ličnosti iz Srbije koje se predstavljaju kao ukrajinski borci za slobodu.

BJELA kao RUSKI VOJNIK pali sela i pije pivo?! Niz SRPSKIH poznatih ličnosti u BIZARNOM trendu koji je preplavio društvene mreže - OVAKO JE SVE POČELO!

Foto: printscreen

Da li je sve otišlo predalako? I da li je vreme za bizarne šale?

Ova pitanja verovatno su sebi postavili mnogi korisnici društvenih mreža u Srbji, pošto su Fejsbuk, Instagram, Tviter, TikTok preplavljeni fotomotažama koje na podrugljiv način govore o ratnim dejstvima u Ukrajini.

Od kako je počela ruska agresija na internetu se odvija pravi propagandni rat pošto se informacije, poluinformacije, spinovi i kontraspinovi smenjuju gotovo jednakom brzinom kojom se odgravaju i ratna dejstva na Istočnom frontu.

Foto: Twitter/Printskrin

 

 

Počelo je fotomontažom iz antologijskog filma "Lepa sela lepo gore", gde su Dragan Bjelogrlić i Nikola Kojo predstavljeni kao ruski borci koji piju pivo nakon što su navodno "spalili selo".

- Evropska civilizacija nestaje u plamenu - stoji u opisu ove fotomontaže.

Varijacija na temu potom su se ređale kao na traci, a otišlo se toliko daleko da su i učesnici rijaliti programa predstavljeni kao učesnici rata.

Foto: printscreen

 

Tako je Zmaj od Šipova predstavljen kao Zmaj od Kijeva, dok je Miljana Kulić predstavljena kao Milijana Kulnikova iz imaginarnog Zadrugovskaja distrikta u Harkovu.

Foto: printscreen

 

Bilo kako bilo, ma koliko duhovite bile šale koje se ređaju društvenim mrežama, s obzirom na trenutnu situaciji u Ukrajini i svetu - jedno je sigurno: sada im nije vreme.

Podsetimo, kako je Republika već pisala, na ukrajinskom ratištu našli su se i Sergej Trifunović, Radoš Bajić i Nenad Okanović.

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Dane

02.03.2022 19:34

Više bi mu pasovala uloga muđahedina.