OGLASIO SE ERDOGAN: Neodlučnost SAD je znak propadanja međunarodnog poretka, a evo koji je stav po pitanju Rusije i Ukrajine

Autor:

Svet

28.02.2022

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan ponovio je danas da Turska ne može da zanemari svoje veze sa Rusijom ili Ukrajinom.

OGLASIO SE ERDOGAN: Neodlučnost SAD je znak propadanja međunarodnog poretka, a evo koji je stav po pitanju Rusije i Ukrajine

Foto: Tanjug/AP

On je dodao da će Ankara primeniti delove međunarodnog sporazuma o korišćenju turskih moreuza kojima bi mogao da se ograniči tranzit ruskih brodova od Sredozemlja do Crnog mora.

Članica NATO Turska u nedelju je nazvala rusku intervenciju u Ukrajini ratom, što joj je dozvolilo da se pozove na članove međunarodnog sporazuma iz 1936. koji će ograničiti prolaz nekih ruskih brodova iz turskih moreuza, preneo je Rojters.

Republika

Foto: Tanjug/AP, wikipedia

Putin, NATO

Turska deli pomorsku granicu sa Ukrajinom i Rusijom, i ima dobre veze sa obe zemlje, navodi britanska agencija.

Govoreći nakon sastanka vlade, Redžep Erdogan je kritikovao, kako je rekao, neodlučan stav SAD i zapadnih sila prema napadu na Ukrajinu, rekavši da je takav pristup znak propadanja međunarodnog poretka.

On je rekao da Turska neće praviti kompromise u pogledu svojih obaveza prema svojim savezima, uključujući NATO, ali da takođe ne može da se okrene protiv nacionalnih interesa u svom regionu, prenosi Tanjug.

Erdogan je ponovio da smatra, kako je rekao, da je ruska invazija neprihvatljiva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (2)

Loading
Pera Zdera

01.03.2022 07:19

Heheh, neodlucni su kad ovaj drugi drzi prst na orozu, a vrlo su odlucni kad protivnik ima samo prut u ruci.... Gazi fasistem licemere i hegemone Putine...

Odgovori 21 7
Lala

01.03.2022 07:39

Kad Turčin laže,laže baš masno. Šta godinama ovaj ludak i psihopata radi u Siriji, Libiji, Iraku... A genocid nad Jermenima a danas Kurdima?

Odgovori 25 0