EU REAGOVALA NA STAV SRBIJE O RATU U UKRAJINI: Ovo je prelomni trenutak

Autor:

Svet

25.02.2022

22:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik saopštio je danas da je izbor Srbije da se ne pridruži evropskim sankcijama Rusiji odlučujuća spoljnopolitička odluka za mnogo šire odnose između Evropske Unije i Srbije.

EU REAGOVALA NA STAV SRBIJE O RATU U UKRAJINI: Ovo je prelomni trenutak

Foto: Tanjug/AP

- Putinov napad na Ukrajinu je prelomni trenutak i za Zapadni Balkan. Zato svi treba da shvate da je izbor Srbije da se ne pridruži sankcijama EU odlučujuća spoljnopolitička odluka za mnogo šire odnose između Evropske unije i Srbije - napisao je Bilčik na Tviteru.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da se Srbija zalaže za mir, poštuje međunarodno pravo i smatra da je pogrešno kršenje teritorijalnog integriteta bilo koje zemlje, pa i Ukrajine, ali da neće uvoditi sankcije Rusiji, jer će se po tom pitanju rukovoditi zaštitom svojih interesa.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (2)

Loading
Zoki

26.02.2022 05:56

Evropo raspadate se kao jugoslavija crko sam od smeha mole srbiju za sankcije da uvedu ahahaha

Odgovori 25 1
Strahinja

01.03.2022 17:29

Ostavite nas na miru.Što nas više pritiskate sve manje smo zainteresovani za eU.Ako ćemo mi morati da mislimo vašom glavom takva nam eU ne treba.