RUSKE UDARNE SNAGE SE KREĆU PREMA GRANICI: Šef američke diplomatije duboko zabrinut

Autor:

Svet

18.02.2022

16:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki šef diplomatije Entoni Blinken rekao je da događaji u poslednja 24-48 sati, uključujući slanje ruskih udarnih snaga na granicu sa Ukrajinom, pokazuju da Rusija koristi taktiku kojom želi da isforsira sukob sa Ukrajinom.

RUSKE UDARNE SNAGE SE KREĆU PREMA GRANICI: Šef američke diplomatije duboko zabrinut

Foto: Tanjug/AP

Sve što vidimo je deo scenarija koji sprovodi Rusija, a uključuje kreiranje lažnih provokacija kako bi stvorila razlog da odgovori na te provokacije. Konačno to sve vodi prema novoj agresiji na Ukrajinu, rekao je Entoni Blinken na konferenciji o bezbednosti koja se održava danas u Minhenu.

Nezavisno o svemu što govore u Rusiji poslednjih dana o povlačenju snaga, to se nije dogodilo. Baš suprotno, vidimo dodatne snage koje se kreću prema granici, što uključuje udarne snage koje bi nesumnjivo bile uključene u ofanzivu. Moramo biti ekstremno oprezni, rekao je Blinken, dodajući kako je "duboko zabrinut zbog činjenice što Rusija ne koristi diplomatiju kao put ka rešenju krize", prenosi Index.hr.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
zozo

18.02.2022 16:50

Sef Amer diplomatije laze kao i svi oni koji nam danima kljucaju mozak. Vazno je da Rusi znaju da ih "CITAJU".