GARANTIRAN VRTIĆ U UKRAJINI?! Dramatično na istoku bivše republike SSSR, sve kulja od vatre i optužbi!

Autor:

Svet

17.02.2022

12:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ambasada Ukrajine u Beogradu optužila je rusku vojsku i da je granatirala železničku stanicu u gradu Lugansku na istoku Ukrajine.

GARANTIRAN VRTIĆ U UKRAJINI?! Dramatično na istoku bivše republike SSSR, sve kulja od vatre i optužbi!

Foto: Tanjug/AP

Strahuje se od vojnog sukoba u Ukrajini

- Usled granatiranja pogođena je zgrada vrtića u kojoj su se u tom trenutku nalazila deca. Povređena su tri radnika ustanove. Povređeni su radnik obezbeđenja, pralja i pomoćnica vaspitačica. Prevezeni su u bolnicu i nalaze se u stanju šoka. Nema povređene i ranjene dece, pošto je granata pogodila muzičku salu u kojoj se nije održavala nastava - rekao je načelnik Stanično-Luganske uprave Albert Zinčenko, saopštili su iz Ambasade Ukrajine.

 

Decu, koja su upisana u ovu ustanovu, odveli su roditelji.

 

Jutros su ukrajinske snage, podsećamo, bombardovale devet sela na području Luganska i Donjecka. 

Ukrajinske snage i proruski pobunjenici razmenili su danas optužbe za međusobnu pucnjavu duž linije prekida vatre u istočnoj Ukrajini.

Proruske snage su jutros optužile ukrajinske vladine snage da su četiri puta u protekla 24 časa otvorile vatru na njihovu teritoriju, dok je Ukrajina optužila pobunjenike da su ispalili granate, od kojih su neke navodno pogodile zgradu obdaništa.

Samoproglašena Luganska Narodna Republika (LNR) je saopštila da su ukrajinske snage upotrebile minobacače, granate i pucale iz mitraljeza u četiri odvojena incidenta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading