PUTIN SPREMA PRIČU O MASOVNIM GROBNICAMA, TAJNO JE POSLAO 7.000 VOJNIKA NA UKRAJINU! Amerika nastavlja brutalni udar na ruskog predsednika!

Autor: Republika

Svet

17.02.2022

08:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uprkos činjenicama da je Rusija povukla dobar deo svojih snaga s teritorije nedaleko od ukrajinskih granica, iz SAD se nižu zastrašujuće optužbe na račun Moskve i predsednika Vladimira Putina.

PUTIN SPREMA PRIČU O MASOVNIM GROBNICAMA, TAJNO JE POSLAO 7.000 VOJNIKA NA UKRAJINU! Amerika nastavlja brutalni udar na ruskog predsednika!

Foto: Tanjug/AP, Wikipedia/The U.S. Army, Michael J Malik

Vladimir Putin na udaru SAD

Ruski predsednik Vladimir Putin izdao je naređenje o povlačenju dela snaga svoje zemlje sa teritorija nedaleko od granica sa Ukrajinom, što je podstaklo nadu da je će na tlu Evrope ipak biti sačuvan mir, međutim, iz Sjedinjenjih Američkih Država nastavljeni su brutalni napadi na šefa Kremlja, uz optužbe da on tajno ka susedima ipak šalje 7.000 vojnika. 

To je istakao neimenovani zvaničnik administracije šefa SAD Džoa Bajdena, navodeći da je kako je vest o povlačenju ruskih snaga samo prazna priča. 

- Ruske vlasti rekle su da povlače vojnike s granice s Ukrajinom, ali mi sada znamo da je to bila laž - rekao je novinarima funkcioner, ne iznoseći dokaze za to saznanje.

Takođe, naveo je da su nove ruske jedinice na ukrajinsku granicu stigle u sredu. Slične optužbe juče je izneo i američki državni sekretar Entoni Blinken, navodeći u intervjuu za MSNBC da se ključne jedinice Ruske Federacije približavaju bivšoj republici SSSR, a ne udaljavaju od nje. 

- Bajden je, takođe, u utorak rekao kako Sjedinjene Države procenjuju da je Ukrajinu okružilo 150.000 vojnika, što je povećanje u odnosu na ranije procene koje su govorile o 100.000 vojnika - primećuju mediji. 

Republika

Foto: Tanjug/AP

Američki državni sekretar Entoni Blinken  

Neimenovani američki zvaničnik je rekao i to da SAD i dalje primaju podatke koji sugerišu da Rusija može u svakom trenutku da "upotrebiti lažni izgovor kao opravdanje za napad na Ukrajinu". Među optužbama iz SAD su se tako našle i tvrdnje da bi predsednik Putin mogao da izmisli priču da su u Donjecku, na istoku Ukrajine, pronađene masovne grobnice proruskih državljana ili postrojenja zabranjenog hemijskog oružja, "zbog čega se mora reagovati".

Isto tako su u sredu i članice NATO uputile nove pretnje Ruskoj Federaciji, poručivši rukovodstvu te zemlje da prihvati diplomatski put i u potpunosti povuče svoje snage s ukrajinskih granica ili se, u slučaju invazije, suoči s teškim posledicama.  

Republika

Foto: Tanjug/AP

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg 

Ministri obrane 30 savezničkih država usvojili su prvog dana dvodnevnog sastanka u Briselu pisanu izjavu o stanju u Ukrajini i oko nje.

- Duboko smo zabrinuti zbog ničim izazvanog snažnog jačanja ruskih vojnih snaga u Ukrajini i oko nje, kao i u Belorusiji. Pozivamo Rusiju, najsnažnijim mogućim rečima, da odmah preokrene proces jačanja svojih snaga i da ih povuče iz Ukrajine, u skladu sa svojim međunarodnim obvezama - kaže se u zajedničkoj izjavi.  

Podsetimo, Moskva je u utorak saopštila kako povlači deo svojih snaga sa mesta nedaleko od ukrajisnke granice budući da su one završile svoje učešće i vojnim vežbama, kao i da će i ostatak jedinica i oružja biti uklonjen po okončanju manevara u Belorusiji. Ipak, rano jutros su mediji sa istoka Ukrajine preneli da je u noći između srede i četvrtka granatirano devet sela u području Donjecka i Luganska, te da je tako grubo prekršen mirovni sporazum iz Minska.        

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Marko Obilić

17.02.2022 19:02

Ameri podmeću Rusima svoje prljavštine, za koje svi znamo.

SIN LOVCA NA MEDVEDE

18.02.2022 16:47

Imaju Gringosi iskustva sa pogrešnom zastavom a izmišljenim masovnim grobnicama, samo se treba setiti crvenog degenetrika Vilejma Vokara i njegove sramne uloge u Račku.