PUTIN ŽESTOKO ZAPRETIO NATO: IZMESTIĆEMO NAŠE NUKLEARNE RAKETE U EVROPU! Dramatično upozorenje Ruske Federacije: Nas niko neće provocirati!

Autor: Republika

Svet

13.12.2021

15:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruska Federacija poslala je još jednu moćnu poruku Alijansi nakon najava da bi taj savez mogao da nastavi širenje ka Istoku.

PUTIN ŽESTOKO ZAPRETIO NATO: IZMESTIĆEMO NAŠE NUKLEARNE RAKETE U EVROPU! Dramatično upozorenje Ruske Federacije: Nas niko neće provocirati!

Foto: Tanjug/AP,Youtube/Telekanal Zvezda, Minoboronы Rossii

Vladimir Putin poslao jasnu poruku NATO i saveznicima

Ruska Federacija, predvođena predsednikom Vladimirom Putinom, žestoko je zapretila NATO nakon niza izjava zvaničnika tog vojnog saveza da će nuklearne projektile izmestiti i na teritorije svojih istočnih članica, sve bliže ruskim granicama.

Kako je poručeno iz samog vrha Kremlja, ukoliko dođe do tako opasne provokacije, Rusija će biti primorana da na tlo Evrope izmesti svoje nuklearne rakete. 

- Moskva će morati da povuče taj potez ako NATO ne bude sarađivao na smirivanju napetosti - bio je jasan zamenik ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov u izjavi za agenciji RIA.

Mediji prenose kako bi takve poruke samo dodatno mogle da povećaju ulogu u sporu između Istoka i Zapada u kom Rusija traži napismene bezbednosne garancije od Alijanse, s posebnim akcentom na to da se neće širiti na isttok. S druge strane NATO i SAD sa saveznicima upozoravaju Moskvu da ne napada Ukrajinu, što Rusija odbacuje.

Nuklearne rakete srednjeg dometa (INF) zabranjene su u Evropi još od sporazuma iz 1987. On je sklopljen između sovjetskog čelnika Mihaila Gorbačova i tadašnjeg američkog predsednika Ronalda Regana. Podsetimo, Vašington je izašao iz sporazuma 2019. nakon što se godinama žalio da ga Rusija krši.

Rjabkov je rekao kako postoje "indirektne indicije" da NATO planira da rasporedi INF na Starom kontinentu, pošto je prošlog meseca obnovio 56. artiljerijsko zapovedništvo koje je tokom Hladnog rata upravljalo raketama "Pershing". Ti projektili mogu da nose nuklearne glave.

- Ako ne bude napretka prema političkom i diplomatskom rešenju ovog problema, naš odgovor će biti vojne i vojno-tehničke prirode - upozorio je Rjabkov.

NATO tvrdi da u Evropi neće biti novih američkih raketa i da ruske rakete može presresti "odmerenim" odgovorom koji uključuje samo konvencionalno oružje. Međutim, Rjabkov ističe da Rusija "nimalo ne veruje" NATO.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Duško

13.12.2021 17:04

NATO i kauboji nemaju izbora,ili će uzeti ruska prirodna bogatstva ili će nestati. Sve svoje za lažne standarde su potrošili sad bi da se koriste tuđom ušeđevinom. Nadajmo se da su Rusi na oprezu.

Odgovori 33 4
Radomir

14.12.2021 01:16

Eto glavnog razloga podrške Rusije nama. Izmestiće rakete na našu teritoriju i teritoriju Republike Srpske, i mi ćemo biti prva meta u slučaju rata između njih. Srbija je, opet, žrtvovana za tuđi interes.

Odgovori 6 40
Sretenn

14.12.2021 09:53

@Radomir - Tačno!

Odgovori 2 20
Branislav

14.12.2021 13:59

Omogućiti Rusiji razmeštanje raketa na teritoriji Srbije što pre. Na taj način bićemo mirni od ludaka iz NATO pakta.

Odgovori 29 4