NOVA NEMAČKA VLADA ŽESTOKO SE OBRUŠILA NA PUTINA! Analena Berbok tek što je stupila na dužnost poručila je ruskom predsedniku: PLATIĆEŠ VISOKU CENU!

Autor: Republika

Svet

09.12.2021

14:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nova šefica nemačke diplomatije Analena Berbok žestoko je reagovala na spekulacije da se Ruska Federacija sprema za invaziju na Ukrajinu i zvaničnoj Moskvi poslala oštru poruku.

NOVA NEMAČKA VLADA ŽESTOKO SE OBRUŠILA NA PUTINA! Analena Berbok tek što je stupila na dužnost poručila je ruskom predsedniku: PLATIĆEŠ VISOKU CENU!

Foto: Tanjug/AP

Analena Berbok se obrušila na Vladimira Putina

Članovi nove nemačke vlade, koji su tek juče položili zakletvu u Bundestagu, nisu još valjano ni počeli da rade, a već su rešili da se obruše na Rusku Federaciju i njenog predsednika Vladimira Putina. 

To je među prvima uradila nova ministarka spoljnih poslova Nemačke i šefica Zelenih, Analena Berbok, koja je istakla da će zvanična Moskva platiti visoku cenu ako se samo usudi da krene u invaziju na sebi susednu Ukrajinu. 

- Rusija bi, u slučaju da ponovo povredi državnost Ukrajine, platila visoku političku i ekonomsku cenu.Neprikosnovenost granice i ukrajinski suverenitet nisu predmet trgovine i Berlin je spreman da pomogne da se pronađe diplomatsko rešenje tog konflikta - poručila je Berbokova iz Pariza, gde boravi u svojoj prvoj poseti u svojstvu nemačke ministarke.

- Nastavćemo saradnju sa EU i NATO s ciljem da se ne dozvoli vojna eskalacija - poručila je odlučno Berbokova, prenosi Sputnjik.

Sa njenim stavom se složio i francuski ministar spoljnih poslova Žan-Iv le Drijan istakavši da postoji potreba za deeskalacijom u Ukrajini i u tom kontekstu pozdravio razgovor predsednika Rusije i SAD, Vladimira Putina i Džozefa Bajdena.

- Detaljno smo razgovarali o situaciji u Ukrajini u kontekstu vojne mobilizacije Rusije u blizini njenih granica - poručio je Le Drijan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (10)

Loading
Nedodirljivi

10.12.2021 07:21

Rece svabica ruskom lideru"ne napadaj drugu zemlju",rece ministar zemlje koja je donela dva svetska rata i najveca pustosenja u istoriji covecanstva.

Odgovori 34 4
Jovan

20.12.2021 16:50

@Nedodirljivi - Sedi jedinica!

Rade

10.12.2021 11:59

Fašisti samo nastavljaju tamo gde su, očigledno samo privremeno, zaustavljeni 1945.!

Odgovori 32 2
VladimirR

10.12.2021 22:36

Ostavio im Hitler u amanet? Imaćemo opet dve Nemačke ako ostane nešto od nje?

Odgovori 28 2