PUTIN ZAGRMEO: ZAPAD NIKADA NEĆE OBUZDATI RUSIJU! Bili smo im dobri kada su nam davali krompir kao pomoć, a sada bi da ZAUSTAVE NAŠU SNAGU!

Autor: Republika

Svet

09.12.2021

08:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski predsednik Vladimir Putin sastao se sa mladim naučnicima iz Instituta za nauku i tehnologiju, koji je nedavno bio na meti američkih sankcija, otkrivši da zna pravi razlog zbog kog je Ruska Federacija pod konstantnim udarom Zapada.

PUTIN ZAGRMEO: ZAPAD NIKADA NEĆE OBUZDATI RUSIJU! Bili smo im dobri kada su nam davali krompir kao pomoć, a sada bi da ZAUSTAVE NAŠU SNAGU!

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin odgovorio Zapadu na konstantne napade

Ruski predsednik Vladimir Putin, koji je u utorak putem video-linka dva sata razgovarao sa američkim kolegom Džozefom Bajdenom i tom prilikom slušao od šefa SAD kako je ta sila spremna da udari na Rusku Federaciju još snažnijim sankcijama ukoliko zvanična Moskva izda naređenje o napadu na Ukrajinu, sada je poslao moćnu poruku čitavom Zapadu predvođenom Vašingtonom i NATO

Šef Kremlja je, naime, na sastanku sa mladim ruskim naučnicima istakao kako su mu jasni potezi ruskih suparnika, te da je njihov jedini cilj da se obuzda ruski napredak i razvoj kako bi se ta zemlja držala u potčinjenom položaju u odnosu na Ameriku i EU. 

Na koji način vaš Institut za nauku i tehnologiju ugrožava bezbednost SAD? Ni na koji, to je potpuna glupost. Postoji samo jedno objašnjenje - pokušaj obuzdavanja razvoja - ocenio je Putin, aludirajući na činjenicu da je Amerika u jednom od svojih paketa sankcija udarila i na Institut sa sedištem u Moskvi, navodeći kako on ugrožava Ameriku.  

Sredinom devedesetih godina prošlog veka Rusija je bila svima dobra i svima se dopadala kada su joj slali krompir preko humanitarne pomoći. Hvala im na tome, naravno, mnogi su to iskreno radili, ali treba imati u vidu šta se sada događa. Čim je Rusija počela da izlazi iz teške situacije, kada je počela da se razvija, počeli su da gledaju na nju kao na konkurenciju. Tako se situacija promenila i na političkoj sceni, i u međunarodnoj sferi, i u proizvodnji, nauci, energetici. To im se već nije dopalo, pa su naši takozvani partneri počeli da vode politiku obuzdavanja - naglasio je ruski lider.

Prema njegovim rečima, stiče se utisak da se različite političke snage u SAD jednostavno takmiče međusobno, pokazujući svoje antirusko raspoloženje, čime zarađuju unutrašnje političke poene. On je kroz šalu rekao da se poslednjih dana u javnosti često spominju i sankcije Rusiji, pa su one, kako je naveo, bile tema i tokom razgovora sa Bajdenom.

Podsetimo, Amerika je uvela sankcije protiv Instituta za nauku i tehnologiju u Moskvi zbog "proizvodnje vojnih proizvoda za krajnje vojne korisnike".  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Dejan2019

10.12.2021 07:20

Važi i obrnuto! Dok je stizao krompir, i oni su bili dobri Rusiji.

Odgovori 2 20