TRAMP PROMENIO PLOČU I NASTAVIO DA "REŠETA" BAJDENA: Avion je trebao biti pun AMERIKANACA!

Autor:

Svet

21.08.2021

06:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dok u američkoj javnosti prevladava osećaj solidarnosti s avganistanskim saveznicima koji žele da pobegnu od talibana, u radikalnoj desnici čuju se glasovi upozorenja na priliv izbeglica u Sjedinjene Države, a među njima je najglasniji Donald Tramp.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Donald Tramp

Snimak više od 800 Avganistanaca koji su u nedjelju žurno evakuisani američkim vojnim avionom pošto su talibani zauzeli Kabul, Amerikanci su uglavnom dočekali s empatijom.

Priča o posadi koja je odlučila da će radije poleteti nego izgurati civile iz prepunog vazduhoplova, bila je u njihovim očima simbol tradicionalne gostoljubivosti na koju su mnogi ponosni.

No bivši republikanski predsednik objavio je u petak niz zajedljivih izjava:

"Ovaj avion je trebao biti pun Amerikanaca. Prvo Amerika!"

Donald Tramp nije govorio tako samo dva dana ranije, podseća Jutarnji.

- Može li ko zamisliti da se naša vojska povuče pre nego što se evakuišu civili i drugi koji su bili dobri prema našoj zemlji i trebalo im je omogućiti da se sklone? - napisao je, osuvši paljbu kritika na svog naslednika Džoa Bajdena zbog katastrofalnog američkog povlačenja i haotične evakuacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading