BIN LADEN HTEO DA UBIJE OBAMU DA BI BAJDEN ZAVLADAO: On bi bio NESPOSOBAN predsednik i doveo SAD u KRIZU!

Autor:

Svet

21.08.2021

05:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osama bin Laden zabranio je Al-Kaidi ubistvo Džoa Bajdena u vreme kada je planirao ubistvo tada aktualnog predsednika SAD-a Baraka Obame.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Osama Bin Laden

Bin Laden je smatrao da bi Bajden "postao nesposoban predsednik i uveo SAD u krizu".

Bin Laden je to istakao u pismu iz 2010. godine koje je pronađeno u hrpi dokumenata u pakistanskom kompleksu gde su ga ubile američke specijalne snage 2011. godine.


Dokument je prvi put objavljen 2012. godine, ali je dobio novi značaj tokom haotičnog povlačenja SAD-a iz Avganistana koje je zemlju vratilo talibanima.

Bin Laden, tadašnji vođa Al-Kaide i čovek zbog kog je Amerika otišla u Avganistan, napisao je u maju 2010. poruku od 48 stranica pomoćniku identifikovanom kao "brat šejh Mahmud", pravim imenom Atijah Abd al-Rahman.

U njemu se raspravlja o potrebi preusmeravanja sredstava od terorističkih napada u drugim muslimanskim zemljama i umesto toga fokusiranja na direktne napade na SAD.
Republika

Foto: Tanjug/AP

Barak Obama

Na 36. stranici iznosi svoju želju da oformi dva udarna voda, jedan u Pakistanu, a drugi u Avganistanu, čiji će posao biti planiranje napada na tadašnjeg američkog predsednika Baraka Obamu i bivšeg direktora CIA-e Dejvida Pitreusa, u slučaju da posete bilo koju od tih zemalja, prenosi Jutarnji.

"Bajden će odvesti SAD u krizu"

Dajući svoje obrazloženje za napad na Obamu, kaže:

"Obama je glava nevere i njegovo ubijanje će automatski naterati Bajdena da preuzme predsedničku dužnost do kraja mandata, jer je to tamo norma."


"Bajden je potpuno nepripremljen za tu dužnost, što će SAD odvesti u krizu."

Dodaje:

"Što se tiče Pitreusa, on je čelni čovek u ovoj poslednjoj godini rata, a njegovo ubistvo promenilo bi put rata."

Republika

Foto: Tanjug/AP

Džo Bajden

Američki obaveštajni analitičari koji su prvi put otkrili postojanje dokumenta Vašington Postu 2012. rekli su da nijedna zavera protiv Obame ili Pitreusa nije realna niti da predstavlja bilo kakvu pretnju.

Bajden se suočava s rastućim besom u celom svijetu zbog prepuštanja Avganistanaca u ruke talibana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading