DA NISAM POVUKAO TRUPE, BILO BI KRVOPROLIĆA! Šokantno Bajdenovo priznanje: Tu operaciju nismo mogli da izvedemo bez haosa! (VIDEO)

Autor: Republika

Svet

19.08.2021

06:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Džo Bajden je u najnovijem intervjuu TV ABC njuz ponovio svoj stav da je povlačenje snaga SAD iz Avganistana bilo neophodno, ali je i otkrio neke pojedinosti koje su iznenadile svet.

Foto: Tanjug/AP

Džo Bajden je u najnovijem intervjuu šokirao svet 

Američki predsednik Džo Bajden šokirao je svet najnovijim izjavama u intervjuu televiziji ABC, priznavši da je njegova odluka o povlačenju snaga iz Avganistana bila opravdana jer bi se, da to nije učinjeno, u toj centralnoazijskoj zemlji dogodilo još jedno krvoproliće. 

Takođe, kako je naglasio, nije postojao način da se snage SAD povuku bez haosa.

Ako pogledamo unazad, mislim da to nije moglo da se desi na taj način. Ideja da nekako postoji način da se iz Avganistana ode bez haosa koji će nastati, ne znam kako bi to moglo da se desi - rekao je Bajden. 

 

 

On je ponovio da je mogućnost ludila u Avganistanu uvek uticala na odluke o povlačenju, ali da su američki zvaničnici shvatili da će to biti veliki problem koji treba nadzirati i situacija koju treba držati pod kontrolom od početka. 

- Imao sam jednostavan izbor. Ako bih rekao,"staćemo", onda bismo morali biti spremni da izgubimo još mnogo trupa - istakao je Bajden, prenose Novosti. 

Iako su zvaničnici Bele kuće ranije izbegavali pitanja o tome da li će američke snage uspeti da do 31. avgusta evakuišu sve Amerikance iz Avganistana, Bajden je tokom ekskluzivnog intervjua naglasio da će trupe zaista ostati duže od predviđenog roka.

- Ostaćemo dok ih sve ne izvučemo - rekao je on.  

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Perica

19.08.2021 15:12

A otkud toliko Talibana posle 20 godina Nato intervencije u toj zemlji? Šta su radili svo to vreme?