BAJDENU NAGLO OPALA PODRŠKA AMERIKANACA ZBOG POVLAČENJA: Na sva usta HVALIO avganistansku vojsku, a sad doživeo DEBAKL!

Autor:

Svet

18.08.2021

05:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Podrška američkom predsedniku Džou Bajdenu pala je za sedam postotnih bodova, na najniži nivo dosad, nakon što su talibani osvojili avganistansku prijestolnicu, pokazuje anketa Rojtersa i Ipsosa.

Republika

Foto: printskrin/Jutjub

Džo Bajden

Anketa sprovedena u ponedeljak pokazala je da Bajdena podržava 46 posto Amerikanaca, što je najniži nedeljni nivo od njegovog preuzimanja vlasti u januaru.

Popularnost američkog predsednika značajno je pala nakon što su talibani ušli u avganistansku prijestolnicu iz koje je vlada pobegla, nakon dve decenije američke vojne operacije koja je koštala milijarde dolara i odnela hiljade američkih života.

Druga anketa Ipsosa, takođe sprovedena u ponedjeljak, pokazala je da manje od polovine Amerikanaca podržava Bajdenov vojni i diplomatski pristup u Avganistanu.

Američki predsednik, koji je prošli mesec hvalio avganistanske snage kao "najopremljenije na svetu", trenutno ima najmanju podršku od tri američka predsednika koji su vladali tokom tog najdužeg američkog rata.

Bela kuća je u utorak saopštila kako je Bajden razgovarao s britanskim premijerom Borisom Džonsonom s kojim je dogovorio sastanak G7 iduće nedelje kako bi se razgovaralo o zajedničkoj strategiji za Avganistan, prenosi Jutarnji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading