DODIK NAKON SASTANKA U SARAJEVU: Erdogan je duboko svestan PODELJENOSTI u Bosni i Hercegovini!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

28.08.2021

22:37

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je u Sarajevo, na jučerašnji sastanak sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom, išao kako bi izneo stavove Republike Srpske.

ST/N. MANDIĆ

Milorad Dodik

On je rekao da je bilo važno otići na sastanak sa turskim predsednikom, ali i ostati pri kursu koji je utvrđen, a to je, kaže, u Sarajevu izneti svoje stavove koji moraju da budu potpuno jasni drugoj strani i jasni srpskom narodu.

Dodik je naglasio da su kritike opozicije besmislene i promašene, jer je u Sarajevo išao kako bi pokušao da razgovara o aroganciji i ignoranciji koja prema Republici Srpskoj tamo postoji.

On je za Alternativnu televiziju ocenio da je Erdogan duboko svestan podeljenosti u Bosni i Hercegovini.

- Mislim da je on duboko svestan podeljenosti u Bosni i Hercegovini, nejake pozicije Komšića, neke periferne uloge Džaferovića u svemu tome i da pored njega jedini koji može u ime svoje države da odlučuje možda sam bio ja koji isto tako mogu da dam neke zaključke - naveo je Dodik.

On je ocenio da je sve ostalo bila "karikatura" od strane Komšića i Džaferovića i "floskule" koje, kako je rekao, idu za tim da pokažu "neku svoju pozu i ništa drugo".

Dodik je istakao da je za njega primarno da održi saglasnost i jedinstvo političkog delovanja u Republici Srpskoj.

Komentari (0)

Loading