GAZDA ODVEO SVIH 50 RADNIKA I NJIHOVE PORODICE NA MORE! Mostarac oduševio region, a evo zašto je to uradio! (FOTO)

Autor: Republika

Svet

06.08.2021

13:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Senad Šantić iz Mostara odveo je na more u Alanju svih svojih 50 radnika i 20 članova njihovih porodica kako bi im zahvalio što su ostali uz njega kada mu je bilo najteže.

Foto: printscreen/facebook

Senad Šantić sa oduševljenim radnicima u Alanji 

Bosanac Senad Šantić iz Mostara napravio je neočekivani potez kada je odlučio da svih svojih 50 radnika i 20 članova njihovih porodica odvede na kolektivni odmor u popularno tursko letovalište Alanju, izazvavši oduševljenje u čitavom regionu, a ono zbog čega je posebno pohvaljen jeste razlog zbog kog se odlučio na takav potez. 

On je, naime, kako je sam obrazložio medijima u BiH, želeo svojim zaposlenima da se oduži na tome što su uradili za njegovu kompanija, koja, inače, pripada IT sektoru.

Šantić i njegovi radnici su u sredu doputovali u Mostar, a kako je on ispričao za Avaz, nije mogao ni da pretpostavi da će njegov potez izazvati toliko pažnje.

- Pre nešto više od dve godine, kada je moja firma bila još "mala", dogodila se teška situacija koja mi je zapretila gašenjem. Više od trećine radnika, mahom IT stručnjaka, komotno su mogli da nađu posao u drugim firmama. Međutim, bili su odlučni da ostanu sa mnom do kraja - započeo je svoju priču Šantić, a zatim nastavio: 

- Kada su stvari počele da se kreću nabolje, znao sam da im se moram odužiti kada za to budem u prilici. Jer, da su oni tada otišli, ništa od ovog što sada imamo ne bi bilo. Jednostavno, ostao bih bez firme. Zato smo, moj poslovni partner i ja uvek razmišljali na koji način da im to vratimo i ideja se rodila kada smo jednom prilikom pričali o letovanju i kada sam od većine njih čuo da nikada nisu putovali avionom. To me malo iznenadilo, ali sam brzo shvatio da, jednostavno, nisu imali priliku za to. I, eto, odlučili smo se za ovakvu nagradu - ispričao je Šantić.

Foto: printscreen/facebook

Uživali na kolektivnom odmoru 

Osim što je želeli da se zaposlenima oduže i zahvale im, shvatili su da je to idealna prilika da se oni bolje međusobno upoznaju, pogotovo što su u aprilu otvorili kancelariju u Sarajevu, u kojoj radi 15 ljudi.

- Želja nam je da se ne stiče utisak kako su to dve firme ili grupe i da svi zajedno prijateljski uživamo na letovanju - istakao je Šantić.

Mladi Mostarac je kao uspešan IT stručnjak, pišu bosanski mediji, svoj biznis mogao razviti bilo gde u svetu, pogotovo u Švedskoj, gde je živeo od pete godine. Međutim, ljubav prema rodnom gradu i državi bila je jača. Nakon brojnih poteškoća i prepreka, uspeo je ostvari svoj san, a njegova firma je jedna od onih koje veoma brzo rastu.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading