NOVAK I HINDUIZAM! Oglasio se Đoković! (FOTO)

Autor:

Sport

04.11.2021

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser na svetu Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Parizu, pošto je njegov rival u trećem kolu Gael Monfis, zbog povrede odustao od daljeg takmičenja.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Prvi reket sveta Novak Đoković

Na današnji dan, 4. noembra, obeležava se veliki hinduistički praznik, pod nazivom "Divali".

Ovaj praznik inače simbolizuje pobedu svetlosti nad tamom i znanjem nad neznanjem, a proslavlja se svake jeseni. Tačnije između sredine oktobra i sredine novembra.

 

 

Novakovi fanovi, inače okrenuti ka hinduizmu, masovno taguju najboljeg tenisera na planeti, u kome vide glavno oličenje ovog velikog praznika.

Đoković je pritom svima poželeo mnogo sreće i zdravlja i čestitao im "Divali".

U sklopu priprema za praznik, ljudi čiste, renoviraju i ukrašavaju svoje kuće i poslovne prostore. Tokom praznika oblače novo i najbolje odijelo i osvjetljavaju unutrašnjost i spoljašnjost kuća lampama i svijećama.

 

 

Sastavni dio obilježavanja praznika su i molitve Lakšmi, boginji bogatsva i blagostanja, ispaljivanje vatrometa i učešće u porodičnim okupljanjima tokom kojih se se razmjenjuju slatkiši i pokloni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading