PROCURIO TAJNI MAIL: ATP svim silama UCENJUJE Đokovića!

Autor: Republika

Sport

27.10.2021

15:42

Još uvek se nije slegla prašina oko odluke države Viktorija u Australiji da će na prvom gren slemu sledeće godine, Australijan Openu učestvovati samo vakcinisani teniseri. Iako došlo do preinačenja odluke, te je i nevakcinisanima omogućen dvonedeljni karantin, po ovom pitanju oglasili su se i čelnici ATP.

Tanjug/AP

Novak Đoković

Iz asocijacije profesionalnih tenisera poslali su mejl teniserima u kojem ih ohrabruju da se svi teniseri što pre vakcinišu, kako bi izbegli brojne probleme u 2022.

Kako prenosi portal "Tenis Mejdžors", čiji novinari su imali uvid u sadržaj mejla, kaže se da ATP "snažno preporučuje" igračima da budu potpuno vakcinisani.

Iako se u istom dodaje da vakcina i dalje neće biti obavezna od strane ATP Tura, rečeno je da će oni podržati odluku Vlada i lokalnih zdravstvenih organa gde se tako nešto bude tražilo.

Takođe, dodaje se da igrači mogu da očekuju da će mnoge zemlje i avioprevoznici ubuduće zahtevati da vakcinacija bude obavezna.

- Nadamo se da će ove informacije pomoći oko odlučivanja kod igrača koji treba da odluče o vakcinaciji narednih nedelja - kažu iz ATP.

Pomenutom portalu je takođe potvrđeno da je oko 65 odsto igrača do sada potpuno vakcinisano.

Novak Đoković, Danil Medvedev i Stefanos Cicipas, ali i neki drugi igrači, odbili su da se izjasne o svom vakcinalnom statusu.

Ono što je takođe sadržaj mejla je i šest tačaka kojima se stavlja igračima do znanja šta ih očekuje ukoliko se ne budu vakcinisali.

1. Nevakcinisani igrači biće mnogo češće testirani nego njihove vakcinisane kolege

2. Nevakcinisani igrači će morati da sami snose troškove dodatnih testiranja

3. Vakcinisani igrači će biti izuzeti da budu nazvani "bliskim kontaktom" ako je neko blizak njima pozitivan

4. Nevakcinisani igrači koji budu pozitivni na testu pre turnira, ili koji se proglase bliskim kontaktom nekog ko je pozitivan, te odtuda budu primorani da se povuku sa turnira, neće dobiti novčanu nagradu za kompenzaciju neigranja

5. Troškovi izolacije posle pozitivnog testa neće biti plaćeni od strane ATP

6. Transport za nevakcinisane igrače mogao bi da bude značajno smanjen

Ista asocijacija dodaje i da će obavestiti igrače o daljim akcijama u vezi sa Australijan openom čim tamošnji protokoli budu i potvrđeni.

Komentari (1)

Loading
Branko

27.10.2021 19:19

Kako ste, na osnovu svega što ste napisali ili preneli, zaključili da se time ucenjuje Novak?