SRAMNE REČI PREMIJERA ĐOKOVIĆU: Ako hoćeš da braniš titulu, VAKCINIŠI SE!

Autor:

Sport

04.10.2021

08:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I dalje je neizvesno da li će Novak Đoković imati šansu da brani titulu na Australijan Openu, ali poslednje informacije kažu da će samo vakcinisani imati pravo da nastupe na prvom Grend slemu u godini, što je potvrdio tamošnji premijer.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Najbolji teniser sveta Novak Đoković

Vlasti australijske države Viktorije, čiji je glavni grad Melburn, doneli su odluku da svi domaći sportisti koji se takmiče na njihovom području moraju da prime dve doze vakcine protiv koronavirusa.

Za sada se odluka odnosi samo na sportiste koji su iz Viktorije, ali postoji velika mogućnost da se uvede obavezna vakcina i za sportiste koji dolaze iz inostranstva. 

Poznato je da najbolji teniser sveta Novak Đoković nije pristalica vakcinacije, ali tamošnje vlasti su uporne sa drastičnim merama protiv koronavirusa.

Foto: Tanjug/AP

Šampion Australijan Opena

Direkotor Australijan Opena Krejg Tajli još bori za vlastima Viktorije da promene mišljenje, ali premijer Viktorije ne popušta.

Upitan da prokomentariše upravo status Novaka Đokovića, osvajača devet grend slem titula u Australiji.

- Grend slem titule vas neće zaštititi. Jedino što će vas zaštititi je da imate dokaze o prvoj i drugoj dozi vakcine- objasnio je Danijel Endrjuz i dodao da je pričao sa premijerom Australije i dodao da će, za sada, pravo na ulazak u zemlju ipak imati sportisti koji su australijski državljani.

- Ako dolazite kao turisti ili poslovno - i niste Australijanci koji su vakcinisani - mislim da su šanse vrlo male da ćete ući u zemlju- zaključio je on.

Podsetimo, Australija je i prethodne godine imala strogi karantin za sportiste iz inostranstva, a tokom Grend slema u Melburnu viđeno je mnogo kontroverznih odluka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Vera

04.10.2021 10:14

A šta je SRAMNO u rečima premijera!?

Odgovori 20 16
Mile

04.10.2021 20:55

Pravila su ista za sve tenisere a ne samo za Djokovica ! Vakcinisace se i igrati turnir ,ništa sporno!!!

Odgovori 5 15
Stručnjak

05.10.2021 07:26

Ko može da zna da li si se stvarno vakcinisao ili ti je neko dao vitaminčiće na iglu. Papir trpi sve.