Nadal i Đokovićć gospodari na terenu: Period od tri godine iz prošlosti skupo košta Federera

Autor:

Sport

18.07.2019

17:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čuveni švedski teniser Mats Vilander smatra da Rodžer Federer ne može da se izbori sa Novakom Đokovićem zato što u ključnim poenima ne prikazuje dobar tenis.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rodžer Federer

Rodžer i Novak igrali su u nedavnom finalu Vimbldona, Švajcarac je bio nadomak osvajanja titule pošto je u petom setu pri vođstvu 8:7 imao dve meč lopte na svoj servis, međutim, Srbin je uspeo da spase obe i u nastavku odbrani trofej.

Vilander ističe da Federeru to nije prvi put da propusti takvu priliku i da se do dešava i u duelima sa Rafaelom Nadalom.

- Federer plaća danak za period od 2004. do 2007. kada je dominirao u odnosu na konkurenciju u tolikoj meri da nije morao ni da se oznoji kod važnih poena. Bilo mu je prelako, pa nije morao taktički da napreduje, ali danas, protiv Đokovića i Nadala, koji su gospodari u terenu, ne igra dobro najvažnije poene - kazao je Vilander u intervjuu za magazin Tim.

Podsetimo, 37-godišnji švajcarski igrač ima negativan skor i protiv Đokovića (26:24) i protiv Nadala (24:16). U poslednjih 8 godina osvojio je ukupno 4 turnira iz Gren slem kategorije, naspram Novakovih 14 i Rafinih 8.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading